Koffie in Antwerpen

Je had het misschien niet verwacht maar voor de beste koffie moet je in Antwerpen zijn. De Antwerpse haven is al enkele eeuwen een van de grootste draaischijven voor koffie: vanuit alle windstreken brengen zeeschepen grote ladingen groene koffiebonen naar Antwerpen. 

Je had het misschien niet verwacht maar voor de beste koffie moet je in Antwerpen zijn. De Antwerpse haven is al enkele eeuwen een van de grootste draaischijven voor koffie: vanuit alle windstreken brengen zeeschepen grote ladingen groene koffiebonen naar Antwerpen. Ook wat betreft opslag en bewaring van koffie staat Antwerpen aan de top. Uit de meest exotische en zeldzame koffiesoorten kiezen branders en handelaars hun eigen melanges. Vroeger had elke buurt zijn eigen koffiebranderij, nu heb je nog Koffie Verheyen in Deurne en koffiebar Cuperus aan de Sint-Katelijnevest. Ook bij voeding Jespers aan Oever 16 kan je nog je eigen melange laten branden. Je kan natuurlijk ook een barista het werk laten doen: Antwerpen telt tal van hippe koffiebars met om ter gekste namen zoals Normo, Mademoiselle Moustache, Broer Bretel en Mokkakapot.
 

Maak zelf het perfecte kopje Antwerpse koffie

Neem een kopje en giet het vol dampende koffie van Koffie Verheyen. Zoetekauwen voegen wat kandijsuiker of een klontje bio-rietsuiker van Candico toe. Dompel heel even een Antwerps handje in de koffie en steek het snel in je mond. Mag het nog lekkerder? Geniet van een mokatine terwijl je het laatste restje koffie opslurpt. Antwerpser kan je koffie-ervaring niet zijn!

Of bestel op café een kopje Antwerpse koffie. Denk aan een Irish coffee maar dan met de Antwerpse specialiteit Elixir d’Anvers in plaats van whisky. Elixir d’Anvers is een kruidenlikeur, bereid op basis van 32 planten en kruiden uit alle hoeken van de wereld.
 

Zie je het liever in beelden?

Check dit filmpje over hoe de koffiebonen aankomen in Antwerpen, hoe ze gebrand worden en hoe een Antwerpse barista een verrukkelijk kopje koffie maakt.
http://www.youtube.com/watch?v=R1LLn0YXDVY

Of laat dit filmpje van thisisantwerp je langs de koffie-hotspots van Antwerpen leiden.
http://www.youtube.com/watch?v=NkepD0cVRmo&feature=youtu.be
 

Jan Crab

Contact

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]