Kom naar de Tulpenpluk

Als de tulpen in bloei staan, is de lente echt in het land. Kom op Paasmaandag 17 april de bloemenpracht bewonderen in Berendrecht en pluk je eigen boeketje lentekleuren.

Gratis boeketje tulpen

In Berendrecht, een van de negen Antwerpse districten, kan je tweejaarlijks genieten van een kleurrijke tulpenweide. De vierde editie van de Tulpenpluk vindt plaats op Paasmaandag 17 april, tussen 10 en 18 uur. Maar liefst 160.000 tulpen wachten je op: maak je keuze en stel je eigen boeketje samen. Elke bezoeker mag gratis 10 tulpen per persoon plukken.

Een stukje geschiedenis

455 jaar geleden kwamen de eerste tulpenbollen uit Turkije aan in West-Europa via de Antwerpse haven. Tulp komt van het Perzische woord tulipan, wat tulband betekent. Ottomaanse sultans droegen namelijk een tulp op hun tulband als symbool van hun status. 
Een Antwerps koopman, Ogier de Busbecq, bracht de tulpen vanuit Turkije naar België. Omdat de knolletjes op uitjes leken, kruidde hij ze met wat olie en azijn en at hij ze op. De zurige smaak beviel hem niet, dus wierp hij het overschot bij het afval in zijn tuin. De volgende lente bloeiden er op die plek tot zijn grote verbazing prachtige tulpen. En zo ontdekte Antwerpen de tulp. Pas 40 jaar later belandde de tulp in Amsterdam.

Een echt oogstfeest

Na het plukken van je favoriete boeketje kan je deelnemen aan een echt oogstfeest. Er is genoeg te beleven zoals een picknickweide met hangmatten en ligstoelen, lekker eten en drinken, workshops en allerlei animatie. Sfeer gegarandeerd.

Hoe geraak je er? 

Meer informatie vind je op www.tulpenpluk.be.

Nog andere tips om je lentekriebels hun gangetje te laten gaan? Geniet van unieke groene plekjes en heradem! 

 

Tom Cornille

Contact
http://www.tulpenpluk.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]