Koningin Elisabethzaal

De Koningin Elisabethzaal is een gevestigde waarde in Antwerpen en werd onlangs volledig vernieuwd. Hiermee behoort de Elisabethzaal niet alleen tot de top op vlak van akoestiek, maar prijkt deze zaal ook op de shortlist van het World Architecture Festival in Berlijn. Het programma van de Elisabethzaal is erg gevarieerd: van moderne optredens tot klassieke concerten. Muziekliefhebbers halen hier hun hart op.

Een rijke geschiedenis...

De Koningin Elisabethzaal kent een rijk verleden. Zo ligt de oorsprong van zowel de Koningin Elisabethzaal als van het residentieorkest deFilharmonie bij de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde (KMDA), een vereniging gericht op zoölogie en natuurbehoud. In 1895 kwam de directie van het KMDA op het idee om dierentuinconcerten te organiseren in de ZOO van Antwerpen. Dit luidde het begin in van de huidige Koningin Elisabethzaal. Al sinds 1897 bevindt er zich op de locatie van de Elisabethzaal een feestzaal, maar het was pas in 1960 dat Koningin Elisabeth de eigenlijke concertzaal opende. Onlangs werd het gebouw volledig gerenoveerd en eind 2016 werd deze opnieuw geopend voor het grote publiek.


Volledig vernieuwd

De vernieuwde Koningin Elisabethzaal in Antwerpen heeft de vorm aangemeten gekregen van een schoenendoos, ondersteund door 500 funderingspalen. Enkel de voorgevel van het voormalige gebouw heeft de tand des tijds doorstaan. De huidige vorm zou het geluid beter laten resoneren, waardoor de concertzaal onder meer geschikt is voor tal van genres: van klassieke muziek en musicals tot theatershows en congressen. Voor ieder wat wils. Voor het Antwerp Symphony Orchestra, vroeger bekend als deFilharmonie, is de Koningin Elisabethzaal opnieuw een thuishaven. De gloednieuwe zaal biedt bovendien plaats aan iets meer dan 2.000 toeschouwers. Door de ligging van de zaal naast de ZOO van Antwerpen is het ideaal om een uitstap naar de dierentuin te combineren met een concert in deze magnifieke ruimte.  

Zin in een concert in deze topzaal? Bekijk hier het programma en boek meteen je tickets.

 

 

Victoriano Moreno

Contact

Koningin Astridplein 26
Antwerpen
+32 32 24 89 06
http://www.elisabethcenter.be/

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Antwerp Symphony Orchestra - copyright Antwerp Symphony Orchestra & Jesse Willems

Antwerp Symphony Orchestra

Het symfonische orkest, Antwerp Symphony Orchestra beroert jaarlijks meer dan honderdduizend muziekliefhebbers met zijn concertreeksen: in Europa en Azië. Maar ook in eigen stad, in de Koningin Elisabethzaal hun thuisbasis.

[object Object]