Lentekriebels in het groen

Heerlijk, dat moment wanneer je bijna kan ruiken dat de lente langzaam zijn blaadjes openvouwt. Vogels fluiten net iets vrolijker, terrasjes krijgen een laatste likje verf: het is weer tijd om buiten te komen. Ontdek enkele groene plekjes in en rond het stadscentrum, elk met hun eigenheid en charme. Samen met je gezin, romantisch hand in hand of tijdens je welverdiende me-time. Gratis, met instant geluk gegarandeerd!

Kunsthemel Middelheimpark

Uniek is het, een openluchtmuseum waar je met je fiets kan slalommen rond 100 jaar beeldhouwkunst. Je kan er, picknickend op een grasveldje naast een Rodin of Panamarenko, wegdromen met de zon op je gezicht. Kinderen kunnen hier ravotten in het groen, je kan badmintonnen of een rondje joggen tussen de beelden. Middelheimpark: het ultieme samengaan van kunst en natuur.

Ontspannen in het Rivierenhof

Op een boogscheut van de bruisende binnenstad vind je de grootste groene long van Antwerpen. Het Rivierenhof is 130 hectare wandelen, fietsen, joggen en genieten van een magisch stukje natuurschoon. Breng met de kinderen een bezoekje aan de kinderboerderij om dan samen op het terras van het majestueuze kasteel te genieten van een drankje en een hapje. Of neem een adempauze in een knus hoekje van Bar Stark, een uiterst gezellige koffiebar, badend het in zonlicht. In de zomermaanden kan je misschien zelfs een concertje meepikken in het openluchttheater.

Stadsoase Botanische Tuin

De Plantentuin is een verborgen juweeltje midden in het centrum. In dit unieke groene plekje vind je uitzonderlijke bomen en struiken, geneeskrachtige kruiden en een serre met uitheemse planten en cactussen. De kronkelende paadjes bulken van bloemen en planten en je kan er een boek lezen op een van de bankjes of gewoon languit in het gras. De vijver en mini-waterval zijn het ideale decor voor een pauze in de stad.

Centraal Stadspark

Dicht bij de winkelstraten en het stadscentrum vind je het Stadspark. Dit driehoekige park in Engelse landschapsstijl biedt, naast een leuke plek om te joggen, ook een speeltuin, skatepark en picknickplekjes. Je kan er kuieren over de houten hangbrug of zelfs konijntjes spotten. Het park grenst aan de Joodse wijk en is even divers als Antwerpen zelf.

Populair Park Spoor Noord

Het landschapspark Park Spoor Noord werd aangelegd op een oud spoorwegemplacement en is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer populaire plek in Antwerpen. Je kan je energie hier kwijt aan de pingpongtafels of je neemt je eigen frisbee of badmintonrackets mee. Voor skaters en bmx’ers is er een spectaculaire skatebowl aangelegd. Hou je het liever rustig, laat je dan verwennen in de zomerbar. De kinderen amuseren zich te pletter in de spuitende fonteinen, terwijl jij lui achterover leunt in je strandstoel.

Sigridspinnox.com

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]