Lezingen en conferenties in het Rubenianum

Als het over barok gaat beschikt Antwerpen over uitmuntende kennis bij het Rubenianum. Dit onderzoeksinstituut voor de Vlaamse kunst van de 16de en 17de eeuw, gevestigd in het barokke Kolverniershof achter de Rubenstuin, is een goed bewaard geheim.

Rubenianum

De rijke artistieke traditie van de Zuidelijke Nederlanden telt duizenden kleine en grote meesters. Om hun nagelaten werken blijvend te begrijpen en waarderen, zijn onderzoek en kennis essentieel. Het Rubenianum verzamelt en ontwikkelt deze kennis en stelt ze ter beschikking voor zowel een professioneel als een in erfgoed geïnteresseerd publiek. Een uitmuntende kunstbibliotheek en -archieven staan ter beschikking voor geïnteresseerden en onderzoekers uit binnen- en buitenland.

Lezingen en conferenties

Met publiekslezingen en conferenties voegt het Rubenianum verdieping en reflectie toe aan het programma van tentoonstellingen en evenementen tijdens 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert'.

Data en thema's van de lezingen en studiedagen worden begin 2018 bekendgemaakt.

Het Rubenianum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 16.30 uur. Tijdens de openingsuren zijn de leeszaal en het Kolveniershof toegankelijk. Tijdens het weekend en op feestdagen is het Rubenianum gesloten.

Joris Luyten

Contact+32 03 20 15 77
http://www.rubenianum.be
rubenianum@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]