Linkeroever

Linkeroever verrast, wie de oversteek via de historische voetgangerstunnel naar de andere kant van de stad maakt geniet van het mooiste uitzicht op de skyline van Antwerpen.

Voetgangerstunnel

De snelste en meest bijzondere manier om op Linkeroever te geraken is via de Voetgangerstunnel. De tunnel dateert uit 1933. De authentieke houten roltrappen, die bij de opening een unicum waren, maken dat de tunnel ook vandaag nog een gegeerde plek is voor toeristen, fotografen en regisseurs.

Skyline

Dat Linkeroever het mooiste uitzicht heeft op de skyline van Antwerpen is geen verrassing, op geen enkele plek heeft de bezoeker immers een mooier zicht op alle highlights van de stad, het MAS, de kathedraal, het Zuid … en dat met de Schelde op de voorgrond.

Sint-Anneke strand

Antwerpen zit vol verrassingen, het stadsstrand Sint-Anneke verwijst naar het voormalige dorpje Sint-Anna. Toen was het strandje een populaire trekpleister bij veel Antwerpenaren die er van de befaamde mosselen gingen genieten. Ook vandaag staat Sint-Anneke daar nog steeds bekend voor. Naast het stadsstrand is er openluchtzwembad De Molen, een minigolfbaan, een camping, een jachthaven, diverse speelgelegenheden en het Sint-Annabos. In de zomermaanden is het vaak gezellig druk op en rondom het strand.

Fietsknooppunten

De groene omgeving rond de stad is ideaal om per fiets te ontdekken. Het fietsknooppuntennetwerk verbindt de mooiste en veiligste fietspaden. Op Linkeroever zijn er verschillende knooppunten van waaruit fietsliefhebbers kunnen vertrekken.

Overnachten

Zelfs kamperen is mogelijk op Linkeroever. Camping De Molen, gelegen vlakbij het strand van Sint-Anneke en naast openluchtzwembad De Molen. Slapen in de schaduw van de stad, het is eens iets anders.

Cyclant

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]