Maurice Verbaet Center

In het privémuseum Maurice Verbaet Center ontdek je topwerken uit één van de grootste collecties Belgische naoorlogse kunst in Europa. Van 28/09 tot 24/02/2019 is het MoMu te gast in het Maurice Verbaet Center met de tijdelijke expo 'Soft? Tactiele dialogen'.

Maurice Verbaet Antwerpen

Het museum opende in 2015 in de oude gebouwen van de Antwerpse Waterwerken. De collectie is het resultaat van jarenlang passioneel verzamelen door Maurice en Caroline Verbaet. Het koppel besloot, vanuit hun passie voor naoorlogse kunst en de overtuiging dat kunst mensen verbindt, een eigen museum te openen. Je ontdekt er Belgische kunst uit de periode 1945 tot 1975, ook wel gekend als “Les Trentes Glorieuses”, en later.

Les Trentes Glorieuses

Stap het museum binnen en begeef je in een andere tijd. Les Trentes Glorieuses (1945 tot en met 1975) was een periode van verandering. Zowel sociaal, politiek als cultureel.

Vrijheid en vooruitgang stonden in deze periode centraal. Een beter welzijn en meer emancipatie zijn twee voorbeelden van de gevolgen van de naoorlogse periode, die ook een invloed op de Belgische kunst hadden.

In het museum zullen permanent topwerken uit de collectie getoond worden. Denk aan werken van Luc Peire, Paul Van Hoeydonck, Marc Mendelson, Pierre Alechinsky en anderen.

Daarnaast worden er ook tijdelijke thematische tentoonstellingen georganiseerd. Telkens een werk, figuur of periode centraal stellend.

Tot slot heeft het Maurice Verbaet Center ook een panoramazaal. Ook hier vind je afwisselende tentoonstellingen en prachtig zicht van 360 graden op Antwerpen.

Kunstig eten

In TAPTA, genoemd naar de markante kunstenares, zorgen Magali Verbaet en haar team ervoor dat je kan proeven van hun hoogstaande keuken, midden tussen de kunst. Ideaal om al je zintuigen tegelijk te verwennen. 

Maurice Verbaet Art Center | foto Laura Van Severen

Contact

Mechelsesteenweg 64
Antwerpen

http://www.verbaet.com/nl/mvac/Home/
info@verbaet.com

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...
6 13:00 - 18:00
0 13:00 - 18:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Museum Plantin-Moretus - copyright Victoriano Moreno

Museum Plantin-Moretus

In het woonhuis en atelier van de drukkersfamilie Plantin-Moretus komt de geschiedenis van de boekdrukkunst tot leven.

Eugeen Van Mieghem Museum - copyright Eugeen Van Mieghem Museum

Eugeen Van Mieghem Museum

Een 150-tal werken in diverse technieken van de Antwerpse kunstschilder en tekenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930). Hij staat vooral bekend om zijn geëngageerd oeuvre over de mens in een wereldhaven. Door de tentoongestelde werken, documenten uit de archieven van de kunstenaar en oude foto's uit zijn atelier, krijgt de bezoeker een uitstekend beeld van de leefwereld van een zeer persoonlijke kunstenaar, die vandaag ook in het buitenland opnieuw belangstelling geniet.

[object Object]