Maurice Verbaet Center

In het privémuseum Maurice Verbaet Center ontdek je topwerken uit één van de grootste collecties Belgische naoorlogse kunst in Europa. Van maart tot juni 2019 vormen 3 expo's samen één kleurrijk geheel en ontdekkingsreis die de diversiteit van de moderne Belgische kunst in de verf zet.

Maurice Verbaet Center

Het museum opende zijn deuren in 2015 in de voormalige gebouwen van de Antwerpse Waterwerken. Het monumentale gebouw uit de jaren ’60 sluit naadloos aan bij de kunstcollectie.

De collectie is het resultaat van jarenlang passioneel verzamelen door Maurice en Caroline Verbaet. Het koppel besloot, vanuit hun passie voor naoorlogse kunst en de overtuiging dat kunst mensen verbindt, een eigen museum te openen. Je (her)ontdekt er Belgische kunst uit de tweede helft van de twintigste eeuw, van bekende en veelal minder bekende kunstenaars.

Driemaal Belgische naoorlogse kunst

Momenteel lopen 3 expo’s, met elk een eigen thema, naadloos in mekaar over.

Zo biedt ‘Exploring Matter’ een unieke confrontatie tussen twee Belgische naoorlogse kunstenaars: Francis Olin (1928 – 1997) en Ralph Cleeremans (geboren in 1933). Beide kunstenaars volbrachten een academische opleiding en experimenteerden met diverse technieken in hun zoektocht om de materie te sublimeren.

De expo ‘Exploring Matter’ is ondergebracht in een deel van het Maurice Verbaet Center en sluit aan bij ‘Private Choices 2’, die een grotere en vooral erg kleurrijke variëteit aan werken van naoorlogse Belgische kunstenaars uit de private collectie toont.

Daarnaast pakt het Maurice Verbaet Center uit met nooit eerder getoond werk van Antwerps icoon Fred Bervoets, Early Works, jaren ’60 – ’80. Dit derde luik zorgt voor een bijkomende dynamiek en doorleefde artistieke beleving die samen met de andere getoonde werken, de diversiteit van de Belgische moderne naoorlogse kunst voluit in de verf zet.

Kunstig eten

In TAPTA, genoemd naar de markante kunstenares, zorgen Magali Verbaet en haar team ervoor dat je kan proeven van hun hoogstaande keuken, midden tussen de kunst. Ideaal om al je zintuigen tegelijk te verwennen. 

Maurice Verbaet Art Center | foto Laura Van Severen

Contact

Mechelsesteenweg 64
Antwerpen

http://www.verbaet.com/nl/mvac/Home/
info@verbaet.com

Book now

Opening Days

From: 2019-03-01 Until: 2019-06-30
6 13:00 - 18:00
0 13:00 - 18:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Eugeen Van Mieghem Museum - copyright Eugeen Van Mieghem Museum

Eugeen Van Mieghem Museum

Een 150-tal werken in diverse technieken van de Antwerpse kunstschilder en tekenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930). Hij staat vooral bekend om zijn geëngageerd oeuvre over de mens in een wereldhaven. Door de tentoongestelde werken, documenten uit de archieven van de kunstenaar en oude foto's uit zijn atelier, krijgt de bezoeker een uitstekend beeld van de leefwereld van een zeer persoonlijke kunstenaar, die vandaag ook in het buitenland opnieuw belangstelling geniet.

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen - copyright Dave Van Laere

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen is momenteel gesloten voor een verbouwing die zeker tot eind 2019  zal duren. Je kan het museumgebouw op het Antwerpse Zuid dan ook niet meer bezoeken. Toch blijft de collectie van het museum dichtbij en toegankelijk. Zo kan je belangrijke kunstwerken op verschillende gastlocaties in en rond Antwerpen bewonderen.

M HKA | Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen - copyright M HKA

M HKA | Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen is een museum voor hedendaagse beeldende kunst, film en beeldcultuur.

[object Object]