MoMu | Modemuseum Antwerpen

Het Antwerpse ModeMuseum is gevestigd in het hart van de modewijk. In het gebouw huist ook de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Flanders DC.  De goede relatie tussen deze partners zorgt ervoor dat het MoMu een erg dynamisch museum is, dat actieve banden onderhoudt met de hedendaagse modecultuur, maar ook historische expertise in huis heeft.
Opgelet: het MoMu is gesloten voor renovatie en heropent in het najaar van 2020. Tijdens de renovatie is het niet mogelijk het museumgebouw aan de Nationalestraat in Antwerpen te bezoeken.

Museum

Het ModeMuseum opende zijn deuren in september 2002. Sindsdien presenteert het MoMu elk jaar twee tijdelijke tentoonstellingen, telkens in een meeslepende scenografie. Voor iedere expo wordt de ruimte volledig getransformeerd en word je ondergedompeld in de wereld van de ontwerper of het thema.

Renovatie

Het museum wordt op dit moment gerenoveerd om in 2020 open te gaan met een nieuwe tentoonstellingsruimte. Vanaf dan zal je doorlopend kennis kunnen maken met de Belgische mode en de inspirerende verhalen van de Antwerpse Zes, of zal je de Modeafdeling kunnen ontdekken. Kortom het verhaal achter de Antwerpse mode en het DNA van de Belgische mode.

Collectie

Het MoMu beschikt over een unieke collectie kleding, accessoires en textiel. Vooral werk van Belgische ontwerpers en alumni van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Maar ook verschillende namen uit de hedendaagse internationale modewereld zijn vertegenwoordigd in de collectie. Intussen goed voor meer dan 33.000 stuks. De collectie is dan ook de grootste en belangrijkste op vlak van hedendaagse Belgische mode.

Tentoonstellingen en activiteiten

Tot de heropening in 2020 is er een extra muros programma, check de website voor meer informatie.

Johannes Vande Voorde

Contact
http://www.momu.be
info@momu.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]