Modewandeling

Ontdek het bruisende modemekka van Antwerpen. Je wandeling voert je langs modern design, architectuur en gevierde stijliconen naar Antwerpens prille beginjaren als toonaangevend modecentrum op wereldniveau. Een hippe stadsverkenning.

Via een culturele ontdekkingstocht met ook aandacht voor hedendaags design, architectuur en geschiedenis, leer je Antwerpen kennen als bruisend lifestyle mekka. De klemtoon ligt op het meer recente verleden waarin de stad zich ontwikkelde als een toonaangevend modecentrum. Die faam heeft ze in de eerste plaats te danken aan het talent en doorzettingsvermogen van modemakers zoals de legendarische ‘Zes van Antwerpen’ die zich vanaf de jaren ‘80 een plaats op wereldniveau wisten te verwerven.
Tijdens deze wandeling wordt er dus stilgestaan bij winkels, gebouwen en andere plekken die bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van Antwerpen als internationale modestad. Een gespecialiseerde gids maakt daarbij misschien de modefreak in je wakker.
Dit is geen shoppingtrip. Er wordt geen bezoek gebracht aan boetieks, maar er is wel aandacht voor etalages.
Je hebt keuze uit 3 verschillende eindpunten voor deze wandeling: Groenplaats, Stadsfeestzaal of Leopold de Waelplaats. De route en bijgevolg ook een deel van de inhoud van de wandeling is dus afhankelijk van het gekozen eindpunt.
De wandelroute voert je langs: VRIJDAGMARKT – DRUKKERIJSTRAAT - MODENATIE - KAMMENSTRAAT - ...
Je brengt een kort bezoek aan - indien toegankelijk: de hal en de Galerij van het MoMu (ModeMuseum).
Start: aan het gidsenlokaal bij de busparking aan Scheldekaai 19 (Plantinkaai) of aan de ingang van de voetgangerstunnel op de Sint-Jansvliet.
Einde: Groenplaats in het historische centrum: de in afstand kortste modewandeling met de meeste tijd voor uitleg.
Einde: Stadsfeestzaal aan de Meir: deze wandeling voert je langs het elegante Quartier Latin naar de winkelas Meir.
Einde: Leopold de Waelplaats op het Zuid: deze wandeling brengt je langs de befaamde Nationalestraat naar het trendy Zuid.

Info, prijzen en reservatie

Sepp Van Dun

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Wandeling Sporen van de academie in de stad - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Wandeling Sporen van de academie in de stad

In 2013 vierde de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen haar 350ste verjaardag. Haar modeafdeling blies 50 kaarsjes uit. Met je gids ontdek je hoe die Academie de uitstraling van onze stad bepaalde – ook voor er sprake was van de modieuze Zes van Antwerpen.

Wandeling Hip & gezellig - copyright Jan Steylemans

Wandeling Hip & gezellig

Zin om dé fashion must-sees en lifestyle-toppers in het centrum van Antwerpen te ontdekken? Laat je verrassen door onze gids en verken de coolste winkeladresjes en best bewaarde modegeheimpjes rond de Grote Markt, de Quartier Latin, en in de klatergouden Stadsfeestzaalshopping.

[object Object]