Museum De Reede

In Museum De Reede staat alles in het teken van de grafische kunst. Kern van de collectie zijn een 150-tal werken van drie van de grootste graveurs aller tijden: Francisco Goya, Félicien Rops en Edvard Munch.

Goya, Rops en Munch in Antwerpen

De unieke en nog steeds groeiende collectie van Museum De Reede bestaat uitsluitend uit werken op papier: litho’s, gravures, etsen, houtdrukken en tekeningen die vijf eeuwen overspannen, van de 17de tot en met de 21ste. 

Centraal staan drie grootmeesters in de grafische kunst: Francisco Goya (Spanje), Félicien Rops (België) en Edvard Munch (Noorwegen). Het zijn drie kunstenaars die de mens als onderwerp hebben. De drie meesters krijgen elk hun eigen zaal op de eerste verdieping van het museum. 

Overige kunstenaars in Museum De Reede

In het nieuwe museum hebben nog tal van andere internationale kunstenaars een plek, waaronder Jacob Toornvliet, Théophile-Alexandre Steinlen en Käthe Kollwitz, naast een vijftiental Belgen zoals Rik Wouters, Henri Evenepoel, Eugeen Van Mieghem, Gustave Van de Woestijne, Hugo Claus en de bekende Antwerpenaar Fred Bervoets. Hun werken zijn te bewonderen op de benedenverdieping, waar zij af en toe plaats ruimen voor een tijdelijke tentoonstelling. 

Alles bij elkaar omvat de collectie meer dan 200 grafische werken verspreid over 500 vierkante meter. De volledig gerenoveerde museumzalen zijn zo ingericht dat de getoonde werken visueel helemaal tot hun recht komen.

Antwerpen als locatie

Antwerpen als locatie voor het nieuwe museum was een bewuste keuze. Niet enkel omdat de stad een belangrijk centrum van cultuur is, maar ook omdat ze een eeuwenlange traditie van graveerkunst kent, met beroemde drukkers als Christoffel Plantin en Jan Moretus. Met De Reede is Antwerpen dus opnieuw een uniek museum rijker.

Benieuwd naar de andere Antwerpse musea? Bekijk het overzicht.

Museum De Reede

Contact

Ernest Van Dijckkaai 7
Antwerpen
+32 34 34 03 04
https://museum-dereede.com
info@museum-dereede.be

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...
1 11:00 - 17:00
2 11:00 - 17:00
4 11:00 - 17:00
5 11:00 - 17:00
6 11:00 - 17:00
0 11:00 - 17:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

Antwerp City Card: Gratis

Reduction rates

< 18: 3.

< 13: 0.

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: € 7

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]