Nachtegalenpark

Een begrip in en om Antwerpen! Tijdens het weekend en op zonnige feestdagen genieten veel Antwerpenaars van het Nachtegalenpark: een verzamelnaam voor de 90 hectaren groen van de parken Vogelzang, Den Brandt en Middelheim.

Eén locatie, drie parken

In park Middelheim kan je het prachtige Openluchtmuseum voor Beeldhouwkunst bezoeken. Park Vogelenzang is een druk bezocht familiepark met grote grasvelden, een speeltuin en een klein dierenpark. Voor historische en moderne thematuinen zoals de Dodoens- en Rubenstuin moet je in Hortiflora zijn. De parken Vogelenzang, Middelheim en Den Brandt waren ooit het bezit van enkele adellijke families. Zij kwamen zich in 'de hoven van plaisantie' ontspannen. Het stadsbestuur kocht de kasteeldomeinen in 1910 en stelde ze open als park.

Pluktuin

Wist je dat je zelf je fruit kan komen plukken in Antwerpen? In park Den Brandt bevindt zich namelijk een openbare pluktuin waar je terecht kan voor allerlei soorten fruit en kruiden. Deze tuin is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang voor elke bezoeker die een appeltje of wat kersen wil komen oogsten. 

[object Object]

Contact

Beukenlaan 1
Antwerpen


Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...
1 06:30 - 22:30
2 06:30 - 22:30
3 06:30 - 22:30
4 06:30 - 22:30
5 06:30 - 22:30
6 06:30 - 22:30
0 06:30 - 22:30

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Rivierenhof - copyright Gianni Camilleri

Rivierenhof

Met een oppervlakte van meer dan 130 hectaren is het Rivierenhof een van de grote groene longen van de stad Antwerpen. Ideaal voor wandelaars, fietsers, joggers, petanquers en vissers, voor liefhebbers van tennis, basketbal of minigolf.

[object Object]