Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van het jongetje Nello en zijn hond Patrasche is wereldberoemd en speelt zich af in … Antwerpen! Tijdens deze kerstperiode speelt het duo een prominente rol in de stad. Ontdek hier waar je hen overal kan ontmoeten.  

Het verhaal van Nello en Patrasche

Nello en Patrasche zijn de hoofdpersonages uit de Engelse roman A Dog of Flanders uit 1872. Het verhaal speelt zich af in Hoboken en Antwerpen. Onder meer de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de schilderijen van Rubens spelen er een belangrijke rol in.

Nello, een arme weesjongen, sluit vriendschap met Patrasche, een achtergelaten trekhond. Samen trekken ze elke dag naar de stad. Daar bezoeken ze vaak de kathedraal, waar Nello de schilderijen van Rubens bewondert. Door een reeks tegenslagen eindigt het leven van Nello en Patrasche in dezelfde kathedraal. Ze sterven samen van ontbering. In dit ontroerend en atypisch kerstverhaal zit een boodschap van trots en onvoorwaardelijke vriendschap. Vooral in Japan is het verhaal heel gekend. 

Nieuw standbeeld aan de kathedraal

Kunstenaar Batist Vermeulen ('Tist') ontwierp een nieuw beeld van de jongen en zijn hond. Je kan het bewonderen op de Handschoenmarkt, voor de kathedraal.

Batist Vermeulen | by Tist

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]