Antwerpen in 24u en 48u

Of je naar Antwerpen komt voor een stevige portie cultuur, om geschiedenis op te snuiven, te shoppen of culinair te genieten, het kan in elke wijk en in de hele stad. Antwerpen is compact, maar heeft veel te bieden. Gebruik de Antwerp City Card als gids om de stad van kop tot teen te ontdekken. De kaart (geldig voor 24, 48 of 72 uur) opent gratis of goedkoop de mooiste, lekkerste en meest verrassende deuren van de stad voor je. Nu is het aan jou om het te ontdekken. Geniet ervan!

+ 24u in Antwerpen

Het Centraal Station, door Newsweek verkozen tot vierde mooiste station ter wereld, is het perfecte startpunt van een dagje Antwerpen. Daarna loop je door de Diamantwijk en kan je een bezoek brengen aan de Zoo. Voor wie de sfeer van deze multiculturele wijk wil opsnuiven, is de Joodse wijk of Chinatown een absolute aanrader.

Vervolgens wandel je richting Meir om de indrukwekkende Stadsfeestzaal te bekijken. Iets verder, in het Rubenshuis gelegen op de Wapper, stap je binnen in de barokke wereld van Rubens. Het Theaterplein met zijn prachtige luifel is een plek om even stil te staan.

Volg de Schuttershofstraat en de Leopoldstraat via de Bourlaschouwburg om in de Botanische tuin tot rust te komen. In de Wilde Zee bevinden zich niet enkel leuke restaurants voor een lunch, ook winkels waar je Antwerpse handjes en chocolade kan kopen.
Een bezoek aan het MoMu gevolgd door shoppen in de omliggende modewijk met winkels van ontwerpers zoals Dries Van Noten, Stephan Schneider, Ann Demeulemeester en A.F. Vandevorst geven een perfect beeld van de Antwerpse mode.
De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal mag zeker niet ontbreken. Geniet daarna van een Bolleke op de Grote Markt. Een wandeling langs de Scheldekaaien tot aan het Eilandje met het imposante MAS | Museum aan de Stroom of een boottocht op de Schelde geeft je een prachtig zicht op de rivier die zo’n grote invloed uitoefent op Antwerpen. Sluit je dag af met een cava aperitief en een heerlijk diner op het trendy Eilandje.

+ 48u in Antwerpen

Een wandeling van de Groenplaats naar het Zuid tot aan het justitiepaleis is een mooi begin van de tweede dag in Antwerpen. Ontbijt in een van de vele restaurants op het Zuid en bezoek daarna één van de musea zoals het FoMu, M HKA of één van de vele kunstgalerieën.
Neem vervolgens tram 4 die je via de herenhuizen van de 19e-eeuwse stadsgordel naar Zurenborg brengt en kuier rond in de wijk om haar prachtige architectuur te ontdekken.
Tram 11 brengt je terug naar het stadscentrum tot aan de Korte Nieuwstraat. Enkele stappen verder belichten het Hendrik Conscienceplein en de omliggende stripmuren een ander aspect van de stad. Neem zeker even een kijkje in de middeleeuwse Vlaeykensgang vooraleer de voetgangerstunnel aan de Sint-Jans-vliet in te duiken. Vanaf Linkeroever heb je een adembenemend zicht op de rede.

Beëindig je bezoek aan Antwerpen met mosselen en frietjes in een restaurant op Linkeroever omringd door de Antwerpenaren en met zicht op de lichtjes van de haven… en van de Schelde!

www.woodmonkey.be

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]