Ontdek het gerenoveerde stadhuis met gids

Het Stadhuis is al vijf eeuwen lang het kloppend hart van de Antwerpse politiek. Wil je de monumentale pracht en bewogen geschiedenis van dit 16e eeuwse gebouw ontdekken? Boek een rondleiding met gids. 

 

Het impressionante gebouw is samen met het Brabo-standbeeld een van de blikvangers op de Grote Markt. In 1999 werd het Antwerpse stadhuis opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de eerste voorbeelden van de renaissance in de Lage Landen. Er valt dan ook heel wat te bewonderen aan én in het statige gebouw van ‘t stad. Denk maar aan de Renaissance voorgevel, prachtige zalen en tal van kunstwerken. 

Rondleiding voor individuele bezoekers

Al deze pracht en praal kan je nu samen met een gids ontdekken. Kies uit een korte (1 uur, 9 euro per persoon) of uitgebreide rondleiding (1.45 uur, 12,50 euro per persoon) door het gebouw. Tijdens de korte rondleiding bewonder je het ‘Schoon Verdiep’ met de belangrijkste zalen van het stadhuis. In de uitgebreide rondleiding neemt de gids je - naast het Schoon Verdiep - ook mee naar de gerenoveerde gelijkvloerse verdieping. Via een leuke audiovisuele opstelling ontdek je meer over de geschiedenis en restauratie van het stadhuis.

Groepsrondleiding

Boek je liever in groep? De prijs voor een groepsticket (maximum 20 personen) voor de korte rondleiding is 120 euro en voor de lange rondleiding 150 euro. 

De groepsrondleidingen vinden dagelijks plaats van maandag 20 juni 2022 tot en met 8 januari 2023 | Rondleidingen voor individuelen: elke dinsdag, donderdag en zaterdag voorlopig tot 2 september 2022.

www.woodmonkey.be

Contact

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]