Op ontdekkingsreis in de Theaterbuurt

Trek zelf op ontdekking langs een aantal leuke zaken of sluit aan bij de begeleide groepswandeling van Culinaire wandelingen vzw.  

Je start zoetjes bij Chocalicious in de Korte Vlierstraat. In de Nationalestraat geuren de koffies en bagels van Kaffeenini. Verderop proef je de Vietnamese keuken bij Doi Doi. Dat geeft energie om verder te wandelen naar de Sint-Andriesstraat. Daar bevindt zich Huis De Colvenier, een gevestigde waarde in een prachtig herenhuis. 

Verderop in de Nationalestraat schiet je geluk de hoogte in bij Chocolatier Burie, een klinkende naam. Ook bij Günther Watté ChocoladeCafé in de Steenhouwersvest proef je een stukje van de hemel.

De Vrijdagmarkt is vlakbij met het kleine en erg fijne Dim Dining. Ook bij de verrassende nieuwkomer B-Nut Wurgers & More in de Leeuwenstraat zit je goed. Van de Vrijdagmarkt ga je naar de Hoogstraat met de speciaalzaken Slagerij Goeminne en Sjokolat.

Trakteer jezel aan de Vlasmarkt op Spaanse tapa’s bij Corazón de Melón en Griekse tapa’s bij de Griekse Taverne

In de Reyndersstraat vind je de Latijns-Amerikaanse speciaalzaak Almacén.  Geniet in De Groote Witte Arend van Vlaamse kost bij een fris biertje. Spring binnen bij De Vagant voor een druppelke jenever.

Draai de hoek om naar de Pelgrimstraat. Menig pelgrim wandelde hier op de kasseien. Nu vind je er vooral ‘foodies’. Aperitief bij Bar 11, duik in de geschiedenis bij de Pelgrom, ga Latijns-Amerikaans bij Chakana, Spaans bij de TapaBar of fusion bij Lollapalooza.

Vervolg uw pad in de Reyndersstraat en geniet van sterrenrestaurant ’t Fornuis. Loop de Kammenstraat in tot bij de Nationalestraat, waar je even naar rechts gaat, de straat oversteekt en veganistisch eet bij restaurant Juliette aan de IJzerenwaag.

Gezellig ontbijten of lunchen kan bij LocalStore in de Everdijstraat. Je bent nu in en rond de Wilde Zee, het mekka voor shoppers en fijnproevers. In de Korte Gasthuisstraat vind je authenticiteit bij Bakkerij Goossens, vakmanschap bij Beenhouwerij Scaldis en verleiding bij IJssalon ’t Bieke.

De Korte Gasthuisstraat loopt over in de Lange Gasthuisstraat. Hier vind je nieuwkomer Domestic Bakkerij en het Verso Café. Via de Leopoldstraat ga je naar het Theaterplein, met op zaterdag en zondag een gezellige markt. Wandel naar Hopland. Je drinkt de inspanning weg bij een goed glas Italiaanse wijn van La Scorperta

Keer terug over de Meir. Op nummer 4 tref je de bekende Monico Meir. Vlakbij is de Wiegstraat, waar Kaas Vervloet een hommage brengt aan dit zuivelproduct. Chez Claire in de Schrijnwerkersstraat verrast met kunstzinnige eclairs.

Tijd voor de laatste meters. Flaneer van de Wiegstraat langs de mooie boetieks in de Huidevettersstraat. Wandel langs de frivole Bourlaschouwburg aan de Komedieplaats naar de Graanmarkt, de thuishaven van Bourla. Je treft er liefhebbers van de betere brasseriekeuken. Een geweldige plek om uit te blazen van je ontdekkingsreis door de Theaterbuurt.

Toch liever een begeleide wandeling in het historisch centrum? Sluit dan aan bij de begeleide groepswandeling. 

Tijdens het openingsweekend: 

Tijdens de smaakmeestersmaand: 

Ontdekt het volledig aanbod begeleide groepswandelingen op Culinaire Wandelingen.

Tom Cornille

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Historische wandeling voor individuelen - copyright Jan Crab

Historische wandeling voor individuelen

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Veelgestelde vragen over rondleidingen en wandelingen - copyright Jan Crab

Veelgestelde vragen over rondleidingen en wandelingen

Een rondleiding of wandeling van Visit Antwerpen biedt je een unieke en onvergetelijke ervaring in de grootste stad van Vlaanderen. Ontdek hier alles wat je moet weten vooraleer je gaat boeken.

Bezoek met gids Middelheimmuseum - copyright Joris Casaer

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

Bezoek met gids Rubenshuis - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Bezoek met gids Rubenshuis

Een luxueus stadspaleis met Italiaanse flair en een uniek museum. In de imposante woning met atelier die Rubens voor zichzelf ontwierp, zindert de ziel van een ongeëvenaarde wereldkunstenaar. Dwaal met je gids door de gangen die ook de groten der aarde betraden. 

[object Object]