Openingsfeest Winter in Antwerpen

De winterperiode staat voor de deur, traditioneel valt er dan in de stad heel wat te doen en te beleven. Kom kerstcadeaus shoppen in de gezellig verlichte straten, geniet van een lekkere warme chocolademelk met een Antwerps handje erbij… en zak af naar de evenementensite van Winter in Antwerpen voor een fantastisch openingsfeest.

Spetterend openingsfeest

De winter start dit jaar in Antwerpen op zaterdag 9 december, met een groot openingsfeest in het centrum. Niemand minder dan Jef Neve en Natalia, Dimitri Vegas en Like Mike komen het winterseizoen in gang trappen. Verder is er een wervelende show op de ijspiste met Kevin Van de Perren, een adembenemende videoprojectie op het stadhuis en wordt de kerstboom ingehuldigd en alle lichtjes aangestoken.

Het feest gaat verder op zondag 10 december, met de opening van de Diamond Dome op het Koningin Astridplein. Om 16.30 uur komt de speciale lichtomkadering voor het eerst in actie. Je kan hier tot 30 december een 360°-film over diamant bekijken. In vijf minuten krijg je het verhaal van de diamant, ‘van mijn tot vinger’.

Welkom eindejaarsperiode!

 

UUR

PROGRAMMA

LOCATIE

11 uur

Opening kerstmarkt en andere activiteiten (tubing, reuzenrad, ijspiste…).

binnenstad

17 - 17.30 uur

De stadsbeiaardier speelt samen met Dimitri Vegas en Like Mike vanop de kathedraal een medley van de grootste hits van het DJ-duo. De beiaard zal voor een keer vooral dansmuziek produceren, een unieke gebeurtenis. Handschoenmarkt

17.30 - 18 uur

Wervelende show op de ijspiste door Kevin Van der Perren.Groenplaats

18 uur

Inhuldiging kerstboom.

Handschoenmarkt

18, 19.30, 20.30, 21.30 en 22 uur

Gigantische videoprojectie op het stadhuis.

Grote Markt

18.30 - 22 uur

Jan Cleymans en zijn band Portatief brengen de beste amusementsmuziek van de laatste honderd jaar. Liedjes die iedereen kent en graag meezingt.

Spiegeltent, Steenplein

21 – 22.30 uur

Jef Neve geeft een exclusief concert, samen met een heel klassiek orkest en de Vlaamse diva Natalia. 

Scheldekaaien ter hoogte van de voetgangerstunnel

17.30 - 22.30 uurMagische steltlopers, schattige sneeuwmannen en andere animatiefiguren zorgen voor sfeer in de straten.binnenstad

Boy Kortekaas

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]