Paasvakantie in Antwerpen, onze tips

Zin in een uitstap tijdens de paasvakantie? Dan mag een dagje Antwerpen niet ontbreken! Met chocoladewinkels op elke hoek, paasbloemen in het park of een brunch aan de Kaaien voel je de lente zeker kriebelen.

Op chocoladetocht

Wie Pasen zegt, zegt chocolade. Ga langs bij een van deze topchocolatiers en blijf zeker niet op je honger zitten: the Chocolate Line in het prachtige Paleis op de Meir, jong talent Jitsk of gevestigde waarde Gunter Watté. Een chocoladetocht in Antwerpen loont altijd de moeite! Benieuwd hoe chocolade gemaakt wordt? Breng een interactief bezoek aan Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld. Zie de chocolatiers aan het werk in hun museum, en lik je vingers af bij hun creaties.

Fleurige pauze

Zoek rust en natuur op in het Stadspark of de Botanische tuin. De geur van de paasbloemen brengt je nog meer in lentestemming. Ook in de ZOO fleuren de bloemen je samen met gorilla’s, giraffen en nijlpaarden helemaal op. Of haal zelf de lente in huis bij een van deze fotogenieke bloemenwinkels: Poppinsbloemen, bloemen van Cornelis of Baltimore Bloemen.

Cultuur opsnuiven

Zin in een cultureel uitstapje? Bezoek het Rubenshuis of Museum Plantin-Moretus, en kom tot rust in de prachtige binnentuinen. Voor oogverblindende schatten en juwelen moet je bij de niet te missen expo Masterpieces in Miniature in DIVA zijn.

Deze 3 expo’s lopen op hun einde, reserveer dus nog snel je tickets:

Fietsen langs architecturale parels

Met een lentezonnetje op je gezicht Antwerpen al fietsend verkennen? Dat is heerlijk! De architectuurroute neemt je mee langs bekende gebouwen zoals het MAS of de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, maar toont je ook minder gekende architecturale pareltjes. Wat dacht je van het Kerkschip aan het Houtdok of de belle-époque wijk in Zurenborg?

Lentepicknick

Om een fietstocht nog leuker te maken, stop je onderweg voor een heerlijke lentepicknick. Antwerpen kent tal van take-away adresjes voor een uitgebreide (paas)brunch. Bij Brouwerij de Koninck bestel je zelfs een heuse picknickmand. Wil je de stad nog verder verkennen? Blijf dan nog een nachtje slapen in een van de vele hotels in Antwerpen. Boek je hotel mét korting via weloveantwerp.be.

Zin in nog meer inspiratie voor een dagje Antwerpen? Neem dan zeker een kijkje op onze website

 

Sigrid Spinnox

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]