PAKT: duurzame site en daktuinen

PAKT is het duurzame hart van het Groen Kwartier in Antwerpen. De perfect plek om van lokaal geproduceerde koffie en maaltijden te genieten in een unieke setting, omringd door prachtige daktuinen.

Duurzame hub

Een oude industriële site, omgebouwd tot een creatieve, duurzame hub. Dat is PAKT in ’t kort. De site wordt gedeeld door een gym, verschillende creatieve bedrijven, een koffiebar en restaurants. Al deze creatieve ondernemers hangen evenveel van de site af, als de site van hen afhangt.

Zo wordt de hitte van de pizzaovens op de begane grond gebruikt om de kantoren op de bovenverdiepingen te verwarmen. Het water dat op de daktuinen wordt verzameld, wordt gebruikt door de koffiebar- en branderij. En hetzelfde gaat op voor de groenten en kruiden die gekweekt worden op de daken: die dienen als de belangrijkste ingrediënten voor de gerechten van lunchbar Racine. Zelfs het befaamde sterrenrestaurant The Jane komt z’n tomaten plukken in de tuinen van PAKT.

Een oase van rust

Als je niet weet waar je moet zoeken, wordt het al gauw moelijker om PAKT te vinden. De site zit verstopt van het straatbeeld in een van de levendigere buurten van Antwerpen. Maar eens je door de poorten in de Lamorinièrestraat of aan de kant van het Groen Kwartier stapt, bevind je je in een oase van rust.

Drink een koffie bij Caffènation, de bekendste koffiebar van Antwerpen, terwijl je het personeel je bestelling van de allereerste stap ziet klaarmaken: alle gebruikte koffiebonen worden geroosterd in de hal naast de bar. Of geniet van de eigen brouwsels van Spéciale Belge Brewers of van de vele craftbieren, op tap of op fles bij Spéciale Belge Taproom. Of heb je meer zin in een hartige lunch? Dan kan je op het dak bij Racine gaan eten. Je krijgt enkel verse gerechten op je bord, uitsluitend gemaakt met wat de daktuinen te bieden hebben. Als je liever eerst een snelle work-out doet, kan je terecht in de gym. Of leg je gewoon neer in het gras van het Groen Kwartier om te zonnen.

Waar je ook voor kiest, PAKT en het Groen Kwartier nemen je mee terug naar een tijd waarin het leven simpel en gemakkelijk was.

PATRICIA GOIJENS

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]