Zorgeloos parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met een hoog inwonersaantal die veel bezoekers aantrekt. Dat vraagt dus om veel parkeerplaatsen! Gelukkig is de stad hierop voorzien. Plan je een dagje in Antwerpen? Parkeer je dan gratis op een Park & Ride parking aan de stadsrand, of maak in de binnenstad gebruik van een publieke betaalparking. Veel van deze betaalparkings hebben bovendien momenteel mooie deals in de aanbieding om je zorgeloos van Antwerpen te laten genieten. Kijk hiervoor bij Interparking, Q-ParkIndigo en Antwerpse Parkings.

 

Met de auto

Gratis Park & Ride parking

In en rond Antwerpen zijn er momenteel 9 P+R's waar je gratis je auto kan parkeren en van waaruit je met de tram, bus of deelsystemen een snelle aansluiting naar het stadscentrum kan nemen. Heb je een vouwfiets of een elektrische step? Stop hem in je koffer en rijd vlot van de P+R naar de stad.
Overzicht P&R’s en aansluitingen naar het stadscentrum

Publieke betaalparkings

In de binnenstad kan je parkeren op straat of in een publieke betaalparking. De tweede optie is doorgaans goedkoper. Via dynamische parkeergeleiding word je geleid naar een parking met beschikbare plaatsen.

De parkings bieden je verschillende speciale formules aan (per dag of meerdaags) om veilig en aan scherpe prijzen te parkeren. Je kan je parking betalen met een ticket, een parkingkaart, een online reservatie met nummerplaatherkenning of een app op je smartphone. De parkings die momenteel speciale deals bieden zijn: Interparking, Q-ParkIndigo en Antwerpse Parkings
Overzicht publieke betaalparkings per wijk

Goede voorbereiding

In de Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever geldt een lage-emissiezone (LEZ).  Plan je een bezoek aan Antwerpen met de auto, controleer dan hier of je de lage-emissiezone binnen mag. Lees hier verder voor alle info over de LEZ.

Gebruik de routeplanner van Slim naar Antwerpen om je bezoek aan Antwerpen voor te bereiden. Je krijgt een duidelijk overzicht van de verschillende routes - met combinaties van vervoersmiddelen zoals tram, bus, trein, auto en fiets - en tijdsindicaties om je bestemming vlot te bereiken. 

Parkeer je op straat hou dan rekening dat je bij de parkeerautomaten enkel kan betalen met een bankkaart, sms of een parkeerapp.

Met de autocar

Autocars kunnen hun klanten afzetten in het centrum van de stad.  Hun bus parkeren ze daarna gratis op de Vogelzanglaan ter hoogte van Antwerp Expo of op d'Herbouvillekaai aan de rand van de stad. Lees hier alle detailinfo.

Met de kampeerwagen

Bezoek je Antwerpen met een kampeerwagen? Dan kan je parkeren in de straten waar een blauw bord met alleen een witte P staat (een E9a-bord). Kamperen of overnachten op straat is niet toegelaten. Je kan wel op een van onze campings terecht:

City Camping Antwerpen
Camperpark Vogelenzang

 

Dries Luyten

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Autocarparking - copyright Jan Crab

Autocarparking

Parkeer voortaan je bus op de Vogelzanglaan aan Antwerp Expo of d'Herbouvillekaai ter hoogte van nummer 8 nadat je je bezoekers hebt afgezet in de stad.  Op de Plantinkaai in het historisch centrum is een kiss and ride zone beschikbaar om bezoekers aan de stad af te zetten. 

 

Fiets parkeren - copyright Dave Van Laere

Fiets parkeren

Op straat vind je, verspreid over de stad, fietshekjes in de buurt van publieke plaatsen. Fietsers kunnen zo hun fietsen makkelijk stallen en vastmaken. 

Kampeerwagen parkeren - copyright Visit Antwerpen

Kampeerwagen parkeren

Bezoek je Antwerpen met een kampeerwagen? Dan kan je parkeren in de straten waar een blauw bord met alleen een witte P staat (een E9a-bord). Kamperen of overnachten op straat is niet toegelaten. Maar je kan wel op één van onze campings terecht. 
 

[object Object]