Programma vrijdag 17 augustus 2018

Op vrijdag 17 augustus ben je vanaf 16 uur welkom voor de openingsdag van het Bollekesfeest op de Grote Markt, het Steenplein en de Groenplaats. 

Grote Markt 

Kom op vrijdag naar de Grote Markt en geniet van het zomeraperitief en van optredens op het hoofdpodium. Honger en dorst? Op de Grote Markt staan verschillende foodstalletjes en een grote bar.

Zomeraperitief | 16.00 – 17.00 uur
Kom mee toosten op drie dagen Bollekesfeest. Dit jaar zorgt Guy-Ohm voor de ideale aftrap van ons festival. Tijdens zijn set kan je genieten van een heerlijk drankje met zomerse beats op de achtergrond.

Guy-Ohm DJ set | 16.00 – 17.30 uur
Guy-Ohm keert tijdens zijn sets altijd terug naar zijn roots: old school elektro, eighties en new wave. Vroeger vond je hem steevast in de Culture Club in Gent, tegenwoordig kom je hem tegen in clubs zoals de Razzmatazz in Barcelona, Club69, Magic en meer.

Coco Jr XL | 18.30 - 20.00 uur
Deze entertainer staat momenteel volop in de aandacht dankzij zijn deelname aan het nieuwe seizoen van Liefde Voor Muziek … Verwacht je dus zowel aan de hits van The Dinky Toys, aangevuld met de hits die voortkomen uit ‘Liefde voor Muziek’ en andere covers.  

Meskens in Motown | 21.00 - 22.15 uur
Een ode aan het legendarische platenlabel dat in de jaren ’60 en ’70 albums uitbracht voor supersterren als Marvin Gaye, Diana Ross en The Supremes. Samen met haar achtkoppige band brengt Nathalie Meskens een entertainende show waarin de ene soulklassieker na de andere de revue passeert!

T-dansant radio Minerva | 22.30 - 24.00 uur
De DJ haalt de meest dansbare hits van de afgelopen decennia boven: rock-’n-roll, swing, jive, disco, een walske, de hucklebuck, de lambada … . Deze muziek is er voor jong en oud!
____________________________________________________________________________________________________

Steenplein aan de Schelde

Op het Steenplein ruik je de zee en dat ligt niet alleen aan de nabijgelegen Schelde. Terwijl jij duimen en vingers aflikt op defoodmarkt, met o.a. de vis- en schaaldierenmarkt, kunnen kinderen pret maken op het strand van het Steenplein. Schip ahoy!

Papa Mojito | 16.00 – 18.00 uur
Papa Mojito brengt een eigenzinnige cocktail van de meest uiteenlopende muziekgenres: van zuiderse wereldmuziek tot rock n’roll, reggae, electroswing, new wave, muziek uit de jaren 60-70-80, folk, walsen, dance… en last but not least ook muziek in onze eigen ‘moerstaal’.

Les Inconnus | 18.30 – 20.30 uur
Afroman en Hey Mikey zijn 2 Dj’s die al jaren draaien op gekende Antwerpse plekken: Club Geluk, Café Capital, Petrol, Café Au Lait, Laundry Day, Feest in het park, … Les Inconnus draaien een mix van soul, funk, disco & house. De muzikale wereldreis en opzwepende baslijn staan garant voor een fantastisch feest!

Tim Arisu | 21.00 – 24.00 uur
Bij de set van Tim Arisu, Antwerpse producer/DJ, is stilstaan geen optie. Zijn muziek wordt het beste omschreven als fresh, zomers good vibes en heel dansbaar! 

Playfountain
Spitter spatter spetter: kinderen kunnen zich op het Steenplein uitleven in de speelfontein. Kunnen ze de spuitende stralen ontwijken of worden ze heel erg nat? Tip voor mama’s en papa’s: breng droge kleren of een handdoek mee.

Vis- en schaaldierenmarkt | 16.00 - 24.00 uur
Op de vis- en schaaldierenmarkt kan je aan verschillende stands smullen van verse producten zoals calamares, gebakken mosselen, maatjes, karakollen, kibbeling en nog veel meer.

Kidszone
Niet alleen de speelfontein zorgt voor blije kinderen. Ook in het kinderdorp zijn ze uren zoet. Zeiden we kinderdorp? We bedoelen eigenlijk maritiem dorp waar we op het strand van ’t Steenplein zandkastelen bouwen, papieren bloemen knutselen en ruilen (met de jongen of meisje waar je verliefd op bent), je laten grimeren als een zeepaard of zeemeermin,... het kan er allemaal.
Tip: In de nanny corner kunnen mama’s en papa’s rustig een flesje opwarmen en luiers verversen. 
___________________________________________________________________________________________________

Groenplaats

De Groenplaats heeft de ‘g’ van genieten in zijn naam. Proef er van Antwerpse streekproducten en relax op het terras terwijl je geniet van live-muziek bij de De Koninck Karavaan.  

Radio Tour | 18.00 – 22.30 uur
Radio Tour staat voor een bende jonge jazzvirtuozen die u meenemen op een nostalgische muziekreis. Ze cruisen vrolijk van de Hot Club de France via de gipsy jazz van Django Reinhardt naar het Amerika van Nat King Cole en Satchmo.

Streekproducten | 16.00 - 22.30
Streekproducten zijn zoveel meer dan een heerlijke verwennerij. Achter elk product schuilt een fascinerende geschiedenis. Kom naar de Groenplaats en laat je verrassen door de traditionele Vlaamse streekproducten.
__________________________________________________________________________________________________

Sint-Andries

Stadsquiz | 20.00 – 23.00 uur | VOLZET
Wie wordt in 2018 de Ploeg van ’t Stad? Volgt de Antwerpse Miss België Angeline Flor Pua een opleiding tot lijnrechter of lijnpiloot? Hoe heet de zingende zus van rapper Roméo Elvis? En was het nu James Cook of Cooke die Australië bezocht aan boord van de Endeavour? Heb je een geheugen dat zowel nuttige als volstrekt nutteloze weetjes opslaat … schrijf je dan zeker in voor de Grote Antwerpse Stadsquiz. Cath Luyten en Stany Crets zorgen voor de professionele presentatie.  De Nationale Loterij zorgt ervoor dat iedereen wint. 


 

Gianni Camilleri

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Programma zaterdag 18 augustus - copyright Sigrid Spinnox

Programma zaterdag 18 augustus

Kom op zaterdag naar het Bollekesfeest en geniet van tal van optredens,  neem deel aan een georganiseerde wandeling of boottocht en geniet van al het lekkers dat Antwerpen te bieden heeft 

Programma zondag 19 augustus 2018 - copyright Gianni Camilleri

Programma zondag 19 augustus 2018

Op zondag 19 augustus geniet je van het Bollekesfeest op de Grote Markt, het Steenplein en de Groenplaats.

 

[object Object]