Programma zaterdag 18 augustus

Kom op zaterdag naar het Bollekesfeest en geniet van tal van optredens, neem deel aan een georganiseerde wandeling of boottocht en geniet van al het lekkers dat Antwerpen te bieden heeft.

 

Grote Markt 

SLM | 13.00 - 13.30 uur
‘Ewa Ja’ is de bekendste hit van de Antwerpse groep rond Said Boumazoughe en Salahdine Ibnou Kacemi, die samen het Antwerpse duo SLM vormen. Hits en sfeer gegarandeerd.  

Woodie Smalls | 14.30 - 15.15 uur
Met zijn knetterende boom bap veroverde Sylvestre Salumu de Belgische hiphopwereld. Enkele jaren geleden bracht hij de fel gesmaakte langspeler "Soft Parade" uit, sindsdien heeft hij een stevige fanbase in binnen- en buitenland.

Isolde XL | 16.00 - 17.00 uur
Isolde is meer dan de vrouw die de drumsticks vastheeft bij Daan.  Met haar solo album bezingt ze de intelligentie en schoonheid van de vrouw. Met haar zoetgevooisde stem en liefde voor rijke orkestratie doet Isolde je wegdromen naar zwoele Zuid-Franse avonden.

Milo Meskens | 18.00 - 19.00 uur
Milo Meskens zijn eigenzinnig recept van pop, folk en blues, overgoten met een melancholisch sausje valt in de smaak. Zijn debuutsingle ‘Here With Me’zet de jonge singer-songwriter meteen op de muzikale kaart. Milo rijgt de successen aan elkaar, want ook ‘TwentyOne’ is een schot in de roos.

Daan | 20.00 - 21.15 uur 
Deze zomer toert DAAN met ’n extra grote band; zijn vaste podiumcompanen worden uitgebreid met een driekoppige blazerssectie. Het wordt vooral 1 groot up-tempo feest, met tuxedo versies van de grootste hits en verrassende personal favourites die hun retour in de setlist maken. De eigenwijze popduivel heeft deze zomer maar 1 doel, en dat is alle weides, tenten & oordopjes platspelen.

24 Yearz Discobar Galaxie | Twenty Four Karat Music 22.00 – 24.00 uur 
Dit trio moeten we jullie eigenlijk niet meer voorstellen! DJ’s Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat draaien disco en rapmuziek. Acid jazz en house. Soul en Drum&Bass. Madonna en The Prodigy. Kortom, whatever the hell they like.  En dat doen ze intussen 24 jaar. Van het grootste festival tot het smerigste jeugdhuis. Anno 2018 is het gevaar van de Discobar still going strong en vieren ze hun 24ste verjaardag in stijl. 24 karaat, als een heus gouden jubileum.  Want het getal 24 heeft een wel heel bijzondere betekenis voor het trio.
24...
- is het dubbel van 12 inch, hun favoriete elpeeformaat.
- was nog nooit de titel van een album van Adele.
- is hun favoriete aantal uren in een dag.


Suikerrui

Ruienwandeling | om 13.00, 15.00 en 16.30 uur
Laat je verrassen door de geheimen van de Ruien en neem deel aan de interactieve wandeling met tablet door het netwerk van oude kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen en ontdek de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Prijs: 17 euro (volwassenen) – 11 euro (kind tussen 10-16 jaar)  Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt.  


Steenplein aan de Schelde

Op het Steenplein ruik je de zee en dat ligt niet alleen aan de nabijgelegen Schelde. Terwijl jij duimen en vingers aflikt op de foodmarkt, met o.a. de vis- en schaaldierenmarkt, kunnen kinderen pret maken op het strand van het Steenplein. Schip ahoy!

Haventocht | 14.30 uur | VOLZET
Even weg van het feestgedruis in de binnenstad? Benieuwd naar wat er in al die containers zit? Hoeveel producten er per dag de haven passeren om uiteindelijk in je supermarkt te belanden? Je ontdekt het allemaal tijdens een boottocht van Port of Antwerp. Je leert alle functies van de haven kennen en je vaart zelfs tot aan de grootste sluis ter wereld.
Inschrijven niet meer mogelijk wegens VOLZET. 

Dansworkshops kids | 13.30 - 17.15 uur   

Vis- en schaaldierenmarkt | 11.00 - 24.00 uur
Op de vis- en schaaldierenmarkt kan je aan verschillende stands smullen van verse producten zoals calamares, gebakken mosselen, maatjes, karakollen, kibbeling en nog veel meer.

Tristeza del Caribe | 18.30 – 19.15 uur & 19.45 – 20.30 uur
Deze beruchte band brengt Zuid-Amerikaanse muziek in al zijn facetten en kan zowel jong als oud bekoren met zijn tropische klanken. Hun repertorium is enorm gevarieerd en brengt een overzicht van de Zuid-Amerikaanse muziek vanaf de jaren ’30 tot nu. Son, Salsa, cumbia, chachacha, … alles wat latino en exotisch klinkt brengen deze jongens naar het podium.

DJ Pepe | 21.00 – 24.00 uur
Gooi je heupen los op de exotische tonen van Dj Pepe. 

Playfountain 
Spitter spatter spetter: kinderen kunnen zich op het Steenplein uitleven in de speelfontein. Kunnen ze de spuitende stralen ontwijken of worden ze heel erg nat? Tip voor mama’s en papa’s: breng droge kleren of een handdoek mee ;-)

Kidszone 
Niet alleen de speelfontein zorgt voor blije kinderen. Ook in het kinderdorp zijn ze uren zoet. Zeiden we kinderdorp? We bedoelen eigenlijk maritiem dorp waar we op het strand van ’t Steenplein zandkastelen bouwen, papieren bloemen knutselen en ruilen (met de jongen of meisje waar je verliefd op bent ;-)), je laten grimeren als een zeepaard of zeemeermin,... het kan er allemaal.

Tip: In de nanny corner kunnen mama’s en papa’s rustig een flesje opwarmen en luiers verversen. 


Handschoenmarkt

De Handschoenmarkt is het vertrekpunt voor de Dialectenwandeling & de Barok@roll wandeling, een organisatie van Lekker Antwerpen. Ze brengen je langs lekkere, verrassende en nostalgische plekjes in de stad.

Dialectenwandeling | 12.00 & 15.00 uur | 15 euro, inschrijven via info@LekkerAntwerpen.be.
Barok@Roll wandeling | 14.00 & 16.00 uur | 15 euro, inschrijven via info@LekkerAntwerpen.be.


Groenplaats

Dansworkshops met Davy Brocatus | 14.00 – 18.45 uur 
1-2-3, 1-2-3, … Welke danspas zijn we hier in gedachten aan het oefenen? Proef van verschillende dansstijlen tijdens de workshops met danser Davy Brocatus. 

14.00 – 14.45 uur: wals en quickstep
15.15 – 16.00 uur: salsa
16.30 – 17.15 uur: Argentijnse tango
18.00 – 18.45 uur: swing en chacha

Papa Mojito | De Koninck Caravan  | 19.00 – 23.00 uur
Papa Mojito brengt een eigenzinnige cocktail van de meest uiteenlopende muziekgenres: van zuiderse wereldmuziek (latino, merengue, salsa, raï, soukous, cumbia, balkanbeats…) tot rock n’roll, reggae, electroswing, new wave, muziek uit de jaren 60-70-80, folk, walsen, dance… en last but not least ook muziek in onze eigen ‘moerstaal’

Streekproducten 11.00 – 22.30 uur
Streekproducten zijn zoveel meer dan een heerlijke verwennerij. Achter elk product schuilt een fascinerende geschiedenis. Kom naar de Groenplaats en laat je verrassen door de traditionele Vlaamse streekproducten.


Sint-Andries

Mosselfeest | 12.00 - 19.00 uur 
Lang voor er van het Bollekesfeest sprake was, organiseerde Inloophuis De Steenhouwer al een mosselfeest. Ook dit jaar kan je op de Sint-Andriesplaats aanschuiven voor een heerlijke portie verse mosselen. Zo steun je meteen het dagcentrum voor daklozen De Steenhouwer. 
Prijs: mosselen/brood 17 euro, portie frietjes 2 euro ( er wordt een vegetarisch alternatief voorzien).  Mossel- en bonnenkraam sluiten omstreeks 18u30.

 

 

Sigrid Spinnox

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Programma vrijdag 17 augustus 2018 - copyright Gianni Camilleri

Programma vrijdag 17 augustus 2018

Op vrijdag 17 augustus ben je vanaf 16 uur welkom voor de openingsdag van het Bollekesfeest op de Grote Markt, het Steenplein en de Groenplaats. Zin om mee te doen met de Grote Antwerpse Stadsquiz? Schrijf dan snel in.

Programma zondag 19 augustus 2018 - copyright Gianni Camilleri

Programma zondag 19 augustus 2018

Op zondag 19 augustus geniet je van het Bollekesfeest op de Grote Markt, het Steenplein en de Groenplaats.

 

[object Object]