Programma zondag 19 augustus 2018

Op zondag 19 augustus geniet je van 11u tot 20u van het Bollekesfeest op de Grote Markt, het Steenplein en de Groenplaats.

Grote Markt 

Brunch | 11.00 tot 12.00 uur
Start de laatste dag van het Bollekesfeest met een heerlijke (gratis) brunch. Maak jij dat je bij één van de 1500 gelukkigen bent? Begeef je dan tijdig naar de Grote Markt en Kaasrui want op = op. 

Harp meets Sax | 11.30 - 12.30 uur
Kom genieten van de originele combinatie van harpiste Daphne Vandemeulebroucke en saxofonist Kim Bertels op de Grote Markt.  Ze brengen een fris en sfeervol programma waarbij ze klassieke muziek voor iedereen toegankelijk maken.   

Johan Petit | 14.30 -15.30 uur
Rasverteller Johan Petit is al bijna twintig jaar jaar een vaste waarde in het theatercircuit. Hij brengt een 'best of' uit zijn gehele repertoire. In de schoot van het MartHa!tentatief maakte hij in het Antwerpse en daarbuiten naam met voorstellingen als 'De Zoologie’, de 'Klein Jowanneke'-cyclus en ‘De snoek van Sjestov. Zijn laatste voorstelling Blackbird on a branch/Ne merel op nen tak is een ode aan de vrijheid. Petit brengt theater zoals goede stand-upcomedy zou moeten zijn, met af en toe een lach en een traan.

Stan Van Samang | 17.00 - 18.15 uur
Stan Van Samang is één van de meest gedraaide Belgische artiesten van het moment. Hij staat voor volle zalen zoals de Lotto Arena en het Sportpaleis, heeft een resem nummer 1 hits, gouden singles en platina awards.  Met zijn live-band zal deze sympathieke zanger ook onze Grote Markt goed laten vollopen.

Laston & Geo | 18.30 – 20 uur
De twee vrienden staan al 15 jaar samen achter de draaitafels. Ze krijgen op zondagavond het podium op de Grote Markt volledig voor zich alleen om zo het Bollekesfeest met een knaller te kunnen afsluiten. Verwacht je dus maar aan een waanzinnig dansfestijn met de beste house, electro, rock en dance-knallers!


Steenplein aan de Schelde

Op het Steenplein ruik je de zee en dat ligt niet alleen aan de nabijgelegen Schelde. Terwijl jij duimen en vingers aflikt op de foodmarkt, met o.a. de vis- en schaaldierenmarkt, kunnen kinderen pret maken op het strand van het Steenplein. Schip ahoy!

Haventocht | 10.30 uur |  VOLZET
Even weg van het feestgedruis in de binnenstad? Benieuwd naar wat er in al die containers zit? Hoeveel producten er per dag de haven passeren om uiteindelijk in je supermarkt te belanden? Je ontdekt het allemaal tijdens een boottocht van Port of Antwerp.  Je leert alle functies van de haven kennen en je vaart zelfs tot aan de grootste sluis ter wereld.  Inschrijven niet meer mogelijk wegens VOLZET.

Dansworkshops kids | 12.00 – 14.00 uur

En danseuse | 14.00 - 17.00 uur
In om het even welk seizoen, telkens we ‘En Danseuse’ horen breekt de mediterrane zon door. En dat heeft alles met de virtuoze flair te maken waarmee dit kwartet Franse chansons, filmmuziek en all-time classics aan elkaar rijgt. Hun ingrediënten: een gitaar, een contrabas, een viool, een Provençaalse accordeon en af en toe een zwoele croonerstem. Meer heb je niet nodig om een verliefde Amélie Poulain guitig van achter een hoekje te zien knipogen.

Back and forth trio | 17.30 - 19.00 uur
Back ‘n Forth trio is een Antwerps trio dat samen jazz soul en swingmuziek speelt. Frontvrouw Bie Hooyberghs, die doet denken aan een jonge Etta James, zorgt ervoor dat je al swingend het Bollekesfeest mee afsluit.

Vis- en schaaldierenmarkt | 11.00 - 20.00 uur
Op de vis- en schaaldierenmarkt kan je aan verschillende stands smullen van verse producten zoals calamares, gebakken mosselen, maatjes, karakollen, kibbeling en nog veel meer.

Playfountain
Spitter spatter spetter: kinderen kunnen zich op het Steenplein uitleven in de speelfontein. Kunnen ze de spuitende stralen ontwijken of worden ze heel erg nat? Tip voor mama’s en papa’s: breng droge kleren of een handdoek mee ;-)

Kidszone
Niet alleen de speelfontein zorgt voor blije kinderen. Ook in het kinderdorp zijn ze uren zoet. Zeiden we kinderdorp? We bedoelen eigenlijk maritiem dorp waar we op het strand van ’t Steenplein zandkastelen bouwen, papieren bloemen knutselen en ruilen (met de jongen of meisje waar je verliefd op bent ;-)), je laten grimeren als een zeepaard of zeemeermin,... het kan er allemaal.

Tip: In de nanny corner kunnen mama’s en papa’s rustig een flesje opwarmen en luiers verversen. 


Handschoenmarkt

Dialectenwandeling | 12.00 & 15.00 uur | 15 euro inschrijven via info@LekkerAntwerpen.be
Barok@Roll wandeling | 14.00 & 16.00 uur | 15 euro (wandeling, gidsvergoeding en 3-tal proevertjes inbegrepen) Inschrijven via info@LekkerAntwerpen.be


Groenplaats

De Groenplaats heeft de ‘g’ van genieten in zijn naam. Proef er van Antwerpse streekproducten en relax op het terras terwijl je geniet van live-muziek bij de De Koninck Caravan. 

Streekproducten | 11.00 – 20.00 uur
Streekproducten zijn zoveel meer dan een heerlijke verwennerij. Achter elk product schuilt een fascinerende geschiedenis. Kom naar de Groenplaats en laat je verrassen door de traditionele Vlaamse streekproducten.

Dansworkshops met Davy Brocatus | 13.00 - 17.45
1-2-3, 1-2-3, … Welke danspas zijn we hier in gedachten aan het oefenen? Proef van verschillende dansstijlen tijdens de workshops met danser Davy Brocatus. 

13 – 13.45 uur: wals en quickstep
14.15 – 15 uur: salsa
15.30 – 16.15 uur: Argentijnse tango
17 – 17.45 uur: swing en chacha

Mathieu & Guillaume | 18.00 - 19.30
Tien jaar geleden debuteerden de Antwerpse broers Mathieu en Guillaume tijdens X-Factor. Drie albums verder en een heleboel ervaringen rijker geven ze met veel plezier een optreden in hun thuisstad. Mathieu & Guillaume brengen Nederlands- en Franstalige pop tot moderne chanson.

Sint-Andries

Mosselfeest | 12.00 - 19.00 uur
Lang voor er van het Bollekesfeest sprake was, organiseerde Inloophuis De Steenhouwer al een mosselfeest. Ook dit jaar kan je op de Sint-Andriesplaats aanschuiven voor een heerlijke portie verse mosselen. Zo steun je meteen het dagcentrum voor daklozen De Steenhouwer. Mossel- en bonnenkraam sluiten omstreeks 18u30.

Prijs: mosselen/brood 17 euro, portie frietjes 2 euro (er wordt een vegetarisch alternatief voorzien).

Gianni Camilleri

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Programma vrijdag 17 augustus 2018 - copyright Gianni Camilleri

Programma vrijdag 17 augustus 2018

Op vrijdag 17 augustus ben je vanaf 16 uur welkom voor de openingsdag van het Bollekesfeest op de Grote Markt, het Steenplein en de Groenplaats. Zin om mee te doen met de Grote Antwerpse Stadsquiz? Schrijf dan snel in.

Programma zaterdag 18 augustus - copyright Sigrid Spinnox

Programma zaterdag 18 augustus

Kom op zaterdag naar het Bollekesfeest en geniet van tal van optredens,  neem deel aan een georganiseerde wandeling of boottocht en geniet van al het lekkers dat Antwerpen te bieden heeft 

[object Object]