Recall Sculpture | Middelheim

Van 28 oktober tot en met 18 maart 2018 verwelkomt het Middelheimmuseum de tentoonstelling RECALL SCULPTURE, een verzameling van kleinsculpturen uit de jaren vijftig en zeventig afkomstig uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.

 

 

Voorbode van hedendaagse kunst

De 41 kleinsculpturen die je tijdens RECALL SCULPTURE te zien krijgt zijn een voorbode van de hedendaagse kunst, ze getuigen van de hernieuwde creatieve en artistieke vrijheid die de naoorlogse kunstenaar ontdekte. De werken van ondermeer Pietro Consagra (1920-2005), Arnoldo Pomodoro (°1926), Francesco Somaini (1926-2005), Elisabeth Schaar (1908-1975), Bernhard Heiliger (1915-1995) en Marino Marini (1901-1980) komen in het openluchtpark van het Middelheimmuseum perfect tot hun recht.

Enorme diversiteit

De werken tonen een enorme diversiteit. De kunstenaar wil tijdloos werk maken, los van elk referentiekader. Of hij reageert net op de samenleving door via kunst de terreur van oorlogsgeweld uit te drukken. Onderwerp en gemoedstoestand bepalen techniek en materiaal.

Meer ontdekken? 

Kijk voor andere evenementen verder op de events & expo’s pagina.

Ans Brys

Contact

Middelheimlaan
Antwerpen
+32 32 88 33 60
http://www.middelheimmuseum.be
middelheimmuseum@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Stadsfotograaf expo - copyright Tom Cornille

Stadsfotograaf expo

Maak tijdens de expo ‘Stadsfotograaf’ kennis met de vele gezichten van Antwerpen volgens foto’s van vijftien stadsfotografen.

Ai WeiWei | Mirror - copyright Courtesy of Ai Weiwei Studio

Ai WeiWei | Mirror

Van 27 oktober 2017 t/m 18 februari 2018 presenteert het FOMU een solotentoonstelling van de Chinese beeldend kunstenaar en activist Ai Weiwei.

Een Beetje Belg  - copyright Marianela Portillo

Een Beetje Belg

Bezoek tussen 5 oktober en 15 april 2018 de expo ‘Een beetje Belg’ in het Red Star Line museum.

[object Object]