Reis met uitzicht - Cruises

Elk jaar varen duizenden passagiers op cruise en honderden schepen de Schelde op naar Antwerpen en ze genieten van het uitzicht en de geluiden van de haven en hun bestemming.

Op deze aangename cruisevaart kom je aan vele interessante plaatsen voorbij, zoals de Nederlandse haven Vlissingen, het typische landschap van Hansweert, het natuurreservaat Het Verdronken Land van Saeftinghe, het betoverende dorpje Lillo en onze beroemde sluis van Berendrecht. Juist voor je de elegante, gotische kathedraaltoren en de wolkenkrabber in art-decostijl die de skyline domineren, te zien krijgt, doemt het gebouw van de Red Star Line (RSL) op. Het gebouw van de Red Star Line was het vertrekpunt van duizenden emigranten die naar de Verenigde Staten en Canada vertrokken.

De activiteiten in de haven van Antwerpen hebben over het algemeen te maken met het transport van goederen en hoog economische prestaties, maar eigenlijk hebben we meer te bieden dan dat. In het gebied van de oude haven vind je jachthavens, zowel op de linker- als op de rechteroever van de rivier, die faciliteiten voor een uitgebreid aanbod aan ontspanningsmogelijkheden op en rond het water bieden. De hoofdactiviteit op de Scheldekaaien is sinds 1996 met cruiseschepen verbonden en de investeringen in de terminal en de faciliteiten maken Antwerpen tot een volledig operationele bestemming voor cruises.

De aanloop

Kruisposten van de zeeloodsen

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

Jan Crab

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]