Restauratie van de Hofkamer

Sinds de zomer 2018 opent de Hofkamer aan de Antwerpse Oude Beurs opnieuw de deuren voor groepen.   

Het monumentale huis Den Wolsack is de thuisbasis van erfgoedorganisatie Herita. Den Wolsack dankt zijn naam aan de 14de-eeuwse wolnijverheid, maar heeft vandaag een 18de-eeuws uitzicht.

Achterin de tuin van Den Wolsack vind je de Hofkamer, een pronkruimte uit 1772. Een broodnodige restauratie drong zich op: van 2013 tot 2017 werd deze erfgoedparel in hartje Antwerpen onder handen genomen. Sinds de zomer van 2018 is het weer mogelijk om dit prachtige pand te bezoeken: zo kan je het unieke boekentoilet en de prachtige plafondschildering ‘De goden op olympusberg’ weer zien schitteren.

Herita, foto Lucid

Contact

Oude Beurs 27
Antwerpen
+32 32 26 31 85

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Paleis op de Meir - copyright Dave Van Laere

Paleis op de Meir

'Vorstelyck huys', stadspaleis, 'hof de Fraula', 'Hof de Roose', 'quartier impérial', 't ICC,... Het voormalige koninklijke paleis kende veel illustere bewoners en kreeg even zoveel etiketten opgekleefd. Er werd telkens wel iets toegevoegd aan zijn 'grandeur' tot in de tweede helft van de vorige eeuw de belangstelling vervaagde. Intussen werd dit monument volledig gerestaureerd.

Antwerp Port Tours - copyright Antwerp Port Tours

Antwerp Port Tours

De haven van Antwerpen is de tweede grootste van Europa en is absoluut de moeite om van dichtbij te bekijken.

Inkijk in het Havenhuis - copyright Havenbedrijf Antwerpen - Peter Knoop

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. 

[object Object]