Rik Wouters & het huiselijke utopia

De thematiek van het huiselijk geluk bij de schilder Rik Wouters, de intieme sfeer van geborgenheid tussen hem en zijn vrouw Nel, vormt het uitgangspunt voor deze tentoonstelling.

Wouters was in onze gebieden de enige die de combinatie maakte van post-impressionistische schildertechnieken met eenvoudige huiselijke taferelen. Zijn expressieve penseelstreken en de onafgewerkte stijl van de doeken geven een dynamiek aan zijn werk die samen met de nadruk op lichtinval en kleur resulteert in een betoverende en optimistische toon.

Het gegeven van shelter en geborgenheid komt vandaag zowel terug bij conceptuele kunstenaars als bij toegepaste ontwerpers (mode, interieur, design), waarbij deze werelden elkaar overlappen in de utopische zoektocht naar de essentie van ‘het goede leven’: wat heeft een mens nodig om gelukkig te zijn? Deze zoektocht uit zich in een voorliefde voor zelfredzaamheid, het werken met pure materialen en ambachtelijke technieken. Verschillende Belgische modeontwerpers geven op hun eigen manier vorm aan deze gedachten.

Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen het MoMu en het KMSKA naar aanleiding van het honderdjarige overlijden van de schilder Rik Wouters in 2016. De expo brengt werk van Rik Wouters uit de KMSKA- collectie samen met werk van hedendaagse kunstenaars en modeontwerpers.

Ronald Stoops

Contact
http://www.momu.be/

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]