5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en romantische citytrip.

[MAP]
 
1. Unieke plekjes
Soms is een klein gebaar romantischer dan de liefde verklaren door het van de daken te schreeuwen. Zoek samen een rustig plekje op en geniet van elkaars gezelschap. Zo is het Begijnhof een verborgen stil plekje naast de universiteit in de binnenstad. Het is een oase van rust met een prachtige binnentuin, een boomgaard en een vijvertje. Een ander uniek plekje is de geheime Vlaeykensgang, een middeleeuws steegje in hartje Antwerpen. Er heerst een ingetogen sfeer en de gang is een geliefde plek om naar de beiaard van de kathedraal te luisteren.
 
2. Romantische wandelingen
Antwerpen is een stad op mensenmaat: zoveel te zien en te beleven en dat allemaal op wandelafstand van elkaar. Proef de oude sfeer van het Eilandje met monumentale pakhuizen, lantaarns, hangars en kasseitjes. Wandel met je geliefde langs de jachthaven naar het panoramadak van MAS | Museum aan de Stroom en geniet van het fenomenale uitzicht over Antwerpen. Deel chocolade, Antwerpse Handjes of een wafel tijdens een wandeling in de gezellige winkelwandelstraatjes van de Wilde Zee. Of maak een romantische avondwandeling langs de Scheldekaaien met zicht op de lichtjes van de Schelde. Na een lange wandeling kan je thuis of op hotel vermoeid, maar voldaan, lekker dicht tegen elkaar aan kruipen.
 
3. Gezellige pleintjes
De Dageraadplaats is ongetwijfeld een van de gezelligste pleinen van Antwerpen met tal van cafés en een sterrenhemel boven het plein. Niets romantischer dan met z’n tweeën samen staren naar de sterren, toch? Wie liever een rustiger plein opzoekt, kan terecht op het Hendrik Conscienceplein. Dit pittoreske pleintje vormt het ideale decor voor jouw romantisch weekendje weg.
 
4. Romantisch in het groen
Antwerpen is een stad met heel wat romantische groene plekjes. Iedereen kent het werk van Pieter Paul Rubens, maar ken je zijn tuin al in het Rubenshuis? Het is de perfecte locatie voor een romantische foto. Of waan je in een filmset op de mooie witte brug in het Stadspark. Ook de tuin van Plantin-Moretus kan tellen als romantische rustplek.
 
5. Een romantisch gebaar
‘Diamonds are a girl’s best friend’, nietwaar? Geef je geliefde de verrassing van haar/zijn leven, wanneer je het diamantcentrum van de wereld bezoekt. In het historische hart van Antwerpen opent trouwens op 5-6 mei 2018 DIVA. Antwerp Home of Diamonds: een unieke publieksbeleving rond de betoverende wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst. De inkomhal en de museumshop zijn nu al open.
 
Misschien kan een ritje in een paardenkoets door het historische centrum van Antwerpen jullie ook bekoren. Romantisch dineren kan in Antwerpen in een kapel (The Jane) of in de wolken met zicht op de stad (’t Zilte). Of geniet van de gezelligheid van een van de vele charmante restaurantjes in het historisch centrum. Voor ieder wat wils!

Elvire Van Ooteghem

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]