5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele citytrip.

Unieke plekjes

Zoek samen een rustig plekje op en geniet van elkaars gezelschap. Zo is het Begijnhof een verborgen stil plekje in de binnenstad. Het is een oase van rust met een prachtige binnentuin. Een ander uniek plekje is de geheime Vlaeykensgang, een middeleeuws steegje in hartje Antwerpen.

Romantische wandelingen

Proef de sfeer van het Eilandje met monumentale pakhuizen en hangars. Wandel langs de jachthaven naar het panoramadak van MAS | Museum aan de Stroom en geniet van het fenomenale uitzicht. Of maak een romantische avondwandeling langs de Scheldekaaien met zicht op de lichtjes van de Schelde.

Knusse pleintjes

De Dageraadplaats is een gezellig plein met tal van cafés en een sterrenhemel boven je hoofd. Wie liever een rustiger plein opzoekt, kan terecht op het Hendrik Conscienceplein. Dit pittoreske pleintje vormt het ideale decor voor jouw romantisch weekendje weg.

Gezellig in het groen

Antwerpen is een stad met heel wat romantische groene plekjes. Iedereen kent het werk van Pieter Paul Rubens, maar ken je zijn tuin al in het Rubenshuis? De perfecte locatie voor een romantische foto. Ook de tuin van Plantin-Moretus kan tellen als romantische rustplek.

Een liefdevol gebaar

Geef je geliefde de verrassing van haar/zijn leven, wanneer je het diamantcentrum van de wereld bezoekt. In het historische hart van Antwerpen vind je DIVA. Antwerp Home of Diamonds: een unieke plek rond de betoverende wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst.
 
Voor chocoladefans is er Chocolate Nation, een gloednieuw belevingsmuseum, het grootste chocolademuseum ter wereld. 
 
Romantisch dineren kan in Antwerpen in een kapel (The Jane) of in de wolken met zicht op de stad (’t Zilte). Of geniet van de gezelligheid van een van de vele charmante restaurantjes in het historisch centrum. Voor ieder wat wils!

Dave Van Laere

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]