Rubens Re-Viewed

In de expo Rubens Re-Viewed worden de verdwenen plafondschilderingen die Peter Paul Rubens samen met Antoon van Dyck maakte voor de Sint-Carolus Borromeuskerk niet alleen weer tot leven geroepen, ze worden ook getoond naast 18 hedendaagse vertalingen van kunstenaar Rudy De Graef.

Verdwenen plafondschilderingen

In de expo Rubens Re-Viewed worden de verdwenen plafondschilderingen van Peter Paul Rubens in de Sint-Carolus Borromeuskerk weer tot leven geroepen. De 39 originele olieverfschilderijen uit 1620, die nog geen eeuw later verloren gingen in een brand, worden getoond naast 18 vertalingen van een hedendaagse kunstenaar.

In het kader van Antwerpen Barok 2018 kan een tentoonstelling over deze beroemde schilderijen in een van de meest bezochte locaties van Antwerpen niet ontbreken. De 39 doeken zijn weliswaar ontworpen door Rubens, maar binnen minder dan één jaar uitgevoerd door zijn atelier, onder leiding van de toen 21-jarige Antoon van Dyck.

Kunstenaar Rudy De Graef

Kunstenaar Rudy De Graef vertrekt vanuit de oorspronkelijke ontwerpen van Rubens, maar ook van tekeningen en schetsen van 17e-eeuwse bezoekers aan de kerk, om de originele schilderijen zoveel mogelijk te reconstrueren. Maar hij maakt ook een nieuwe reeks etsen.  

Via een lumineuze installatie met spiegels lijkt het alsof de originele schilderijen van Rubens weer op het plafond van de zijbeuken zijn geïnstalleerd, en je kunt in eenzelfde oogopslag de hedendaagse creatie zien.

De doeken van Rubens beeldden een aantal heiligen af, alsook thema’s uit het Oude en Nieuwe Testament, die in de 21e eeuwse vertalingen een actueel verhaal worden over verlossing, gezag en liefde.

Sint-Carolus Borromeuskerk | nog tot 30.03.2019 (installatie gelijkvloers en expo eerste verdieping)

Sebastiaan Vrancx - circa 1630 Interpretation by Rudy De Graef

Contact

Hendrik Conscienceplein
Antwerpen

http://www.rubens-re-viewed.com/

Book now

Opening Days

From: 2018-11-29 Until: 2019-09-28

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Rubenshuis - copyright Kathleen Michiels

Rubenshuis

Dompel je onder in de leefwereld van één van de grootste barokkunstenaars: Peter Paul Rubens.

Bezoeken met een gids - copyright Jan Pollers

Bezoeken met een gids

Een bezoek aan een van de expo's of een wandeling van 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' wordt nog interessanter onder begeleiding van een gids. 

Hoe herken je barokke architectuur? - copyright SIGRIDSPINNOX.COM

Hoe herken je barokke architectuur?

Barokke architectuur, hoe ziet dat er in Antwerpen uit?

[object Object]