Schitterend Verlangen

Het MAS toont hoe verlangens zich vermommen als diamanten en hoe de mens zin en betekenis haalt uit het verwerven van kostbare objecten. Deze expo is de start en smaakmaker van het diamantjaar 'Antwerp Diamond Capital since 1447' in Antwerpen.

Mensen verlangen. Naar status. Naar macht. Naar liefde en romantiek. Naar het eeuwige leven. Naar rijkdom. Al deze vormen van verlangen maken mensen tastbaar in mooie, soms kostbare, zeldzame en tot de verbeelding sprekende objecten. Diamanten zijn daar een sterk voorbeeld van. 

Een diamant is eigenlijk niet meer dan een hoeveelheid koolstof die onder hoge druk werd samengeperst. Maar in zijn culturele betekenis is het een vat van menselijke verlangens. Vorsten illustreren hun macht, geliefden tonen hun gevoelens, rijken pakken uit met hun status.

De expo ‘Schitterend verlangen’ onderzoekt hoe de mens zijn streven naar status en macht, zijn zucht naar liefde en romantiek en naar spiritualiteit vertaalt in objecten. Welke belangrijke rol neemt de diamant daar in? En is dat altijd zo, dwars door tijd en culturen heen?

Ontdek wat Antwerpen nog allemaal te bieden heeft in het kader van het diamantjaar

[object Object]

Contact

Hanzestedenplaats 1
Antwerpen
+32 33 38 44 00
http://www.mas.be
mas@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

Reduction rates

12 - 25: 8.

> 65: 8.

< 12: 0.

: 0.

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €8

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]