Shopping - praktisch

Shoppen moet fun zijn. Geen parkeerstress, pijnlijke voeten, gesloten deuren, of creditkaarten die dienst weigeren. Daarom geven we graag enkele praktische tips mee.

Openingsuren

Shoppen in Antwerpen is altijd een goed idee. Van maandag tot zaterdag, tussen 10 en 18 uur, zijn de meeste winkels hier open (supermarkten tot 20 uur). En zelfs op zondag haal je hier je shoppinghart op: elke eerste zondag van de maand openen de meeste winkels in de historische binnenstad hun deuren. In de Hoogstraat en de Kloosterstraat doen ze dat trouwens elke zondag.

Vervoer

Je bereikt het commerciële hart van Antwerpen op verschillende manieren. Een aanrader: met het openbaar vervoer. Wie het Centraal Station uitwandelt, stapt meteen de winkelstraten in, en ook per tram of metro bol je recht het winkelcentrum in. Alle informatie over het openbaar vervoer vind je op de sites van De Lijn en de NMBS.
Je wagen laat je gewoon achter op een van de parkings rond de stad. Wie liever tot in de binnenstad rijdt, vindt ook daar een reeks betaalparkings.
In de stad kan je ook gebruik maken van de Velo fietsdienst.
 
Plan je met je wagen naar Antwerpen te komen? Hou er dan rekening mee dat de Antwerpse binnenstad een lage-emissiezone is. Registreer je wagen voor je naar Antwerpen komt en controleer of je de zone binnen mag.

Uitblazen

Tussen het shoppen door op adem komen? Spring een van de vele Antwerpse cafés, brasserieën, snackbars of restaurants binnen. Je kan je natuurlijk ook ‘gewoon’ op een bankje nestelen, en genieten van de vele knappe gebouwen waarin onze winkels gevestigd zijn.

Geld afhalen

Even bijtanken? Extra cash haal je op bij een van de banken in de binnenstad, of aan de geldautomaten – al dan niet in het bankkantoor. De kantoren zijn meestal open van 9 tot 12 uur, en van 14 tot 16 uur. De automaten binnen zijn van 6 tot 22 uur beschikbaar, terwijl ze buiten op straat altijd voor je klaar staan.

FARMBOY / Mike Van Cleven

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Winkelzone Historisch Centrum - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Historisch Centrum

In het historisch centrum van Antwerpen halen zowel cultuurliefhebbers als shopaholics hun hart op.

Winkelzone Meir - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens.

Winkelzone Modebuurt - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Modebuurt

De bekendste winkelwijk in Antwerpen is zonder twijfel de Modewijk.

Winkelzone Stationswijk - copyright Jan Crab

Winkelzone Stationswijk

Vlakbij het Centraal Station ligt het diamantcentrum van Antwerpen – van de wereld zelfs. De meest exclusieve juwelen liggen hier op je te wachten.

[object Object]