Winkelzone Historisch Centrum

Cultuur opsnuiven en gouden zaakjes doen? In Antwerpen lukt het tegelijkertijd. Onze historische binnenstad biedt naast cultureel erfgoed ook tal van leuke winkels. Van leuke terrasjes in de zon op de Groenplaats, tot snuisterijen in de Kloosterstraat en hippe winkels in de Lange Koepoortstraat.

[VIDEO]

Gezelligheid troef

In het historisch centrum van Antwerpen wil je ongetwijfeld even langer blijven plakken. Dat lukt ook moeiteloos dankzij de vele sfeervolle restaurants en typische cafés die onze Grote Markt bevolken. En ook op de Groenplaats – op nog geen vijf minuten stappen – lonken de brasserieën en hun terrassen. In de autovrije Hoogstraat vind je ook heel wat winkels terug, die bovendien open zijn op zondag.

Centraal gelegen shoppingcenter

Op de Groenplaats vinden winkelliefhebbers het Grand Bazar Shopping Center. Met zijn vijftig winkelzaken onder één dak is dat het grootste shoppingcenter van de binnenstad. Je vindt er alles: van lingerie tot woondecoratie. En belangrijk: je houdt het op regenachtige dagen (want ja, die durven voor te komen in België) aangenaam droog.

Verrassend afwisselend

Het historisch centrum kenmerkt zich door zijn gezellige, kronkelende straten waarin sfeerzoekers op een oneindig aanbod van leuke winkels botsen. De Kloosterstraat is sinds jaar en dag vooral bekend om zijn antiek-, vintage- en brocantezaken, maar intussen is het aanbod in de straat verrassend uitgebreid. Met de komst van fashion, lifestyle en concept stores, stijlvolle interieurzaken, unieke juweliers en verschillende galerijen bruist de straat nu nog meer van de activiteit. Bovendien zijn de winkels in de Kloosterstraat elke zondag open. Ook De Wolstraat met haar winkels vol oude boeken en opmerkelijke kunstobjecten en Lange Koepoortstraat met haar originele winkels, tweedehandszaken en te ontdekken bars en restaurants charmeren.

FARMBOY / Mike Van Cleven

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Winkelzone Meir - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens.

Winkelzone Modebuurt - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Modebuurt

De bekendste winkelwijk in Antwerpen is zonder twijfel de Modewijk.

Winkelzone Stationswijk - copyright Jan Crab

Winkelzone Stationswijk

Vlakbij het Centraal Station ligt het diamantcentrum van Antwerpen – van de wereld zelfs. De meest exclusieve juwelen liggen hier op je te wachten.

Winkelzone Wilde Zee - copyright Frederik Beyens

Winkelzone Wilde Zee

Gezellig shoppen kan in de Wilde Zee: vijf verkeersvrije straten gevuld met leuke boetieks – van casual tot chic en heel wat zoete delicatessen. 

Winkelzone Zuid - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Zuid

Op het Zuid flaneer je van kunstgalerie naar designzaak. Onderweg pauzeer je bij een van de vele trendy bars

[object Object]