Winkelzone Modebuurt

De ModeNatie, aan het begin van de Nationalestraat, is met zijn ModeMuseum en modeafdeling, het creatieve modehart van Antwerpen. Geen wonder dus, dat zo goed als alle ontwerpers hun shop hier neerpoten.

Modehart

De Nationalestraat is de meest modieuze straat van Antwerpen. Hier speelt de Antwerpse modescène zich af. Antwerpen dankt zijn wereldfaam op het vlak van mode aan de talrijke ontwerpers – waaronder de Antwerpse Zes – die hier, aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, afstudeerden.

Gerenommeerde en startende ontwerpers

Wanneer de jonge ontwerpers de Antwerpse modecampus, gelegen in de ModeNatie op de hoek van de Drukkerij- en de Nationalestraat, verlaten, starten ze maar wat vaak een zaak op in de omgeving. De straten bulken er dus van de grote internationale namen en Antwerpse ontwerpers.

Hip & Happening

Vlakbij ligt ook de Kammenstraat. De straat voor al wie hip en trendy is. Onder invloed van de creatieve Nationalestraat duiken hier naast poshy boetieks vooral jonge, gedurfde zaken op. Kleurrijke streetwear vult hier de etalages. Daartussen alternatieve shops, zoals tattoo- en piercingzaken en een sci-fi- en fantasy-shop, maar ook trendy verlichtingszaken en originele foodbars. De locatie voor echte hipsters, dus.

Sepp Van Dun

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Shopping Stadsfeestzaal - copyright © Picture by Nikita Duchie

Shopping Stadsfeestzaal

Shopping Stadsfeestzaal ligt midden op de Meir, de Champs Elysées van Antwerpen. De indoor shopping mall is een hypermoderne, exclusieve 'shopping hot spot', met 's werelds eerste Tommy Hilfiger Tailor Made winkel, Men at Work, Urban Outfitters en nog veel meer...

Winkelzondagen - copyright ©2014 frederik beyens

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Winkelzone Historisch Centrum - copyright ©2014 frederik beyens

Winkelzone Historisch Centrum

In centrum Antwerpen halen zowel cultuurliefhebbers als shopaholics hun hart op. Het historisch centrum trakteert je niet alleen op het grootste shoppingcenter van de binnenstad, je tikt er ook charmante brocante op de kop.

Winkelzone Meir - copyright Jan Steylemans

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens. Ideaal om u van top tot teen in het nieuw te steken. 

[object Object]