Winkelzone Quartier Latin

Quartier Latin wordt ook wel de theaterbuurt genoemd, te danken aan de Bourla en de Stadsschouwburg die zich hier bevinden. Ook de meest exclusieve boetieks vonden hier hun stek. Net als opmerkelijke antiek- en speciaalzaken.

[VIDEO]

Bruisend én klassevol

Quartier Latin is een levendige buurt: theaters, de grote Stadsschouwburg, de Bourlaschouwburg, tal van cafés en restaurants …Maar er duiken ook rustpunten op: de Graanmarkt en de Botanische tuin zijn ideaal om even uit te blazen. Errond liggen exclusieve winkelstraten, vol knappe boetieks. Alles ademt hier klasse.

Topmerken

Wie start aan Hopland duikt Quartier Latin in via de chique Schuttershofstraat. Het ene grote merk volgt er het andere op: Hermès,  Natan, Vuitton, Chanel, Delvaux – kortom, alle nationale en internationale modesterren. Hier is het zien en gezien worden. Vergeet de Lange Gasthuisstraat niet op je lijstje te zetten, ook hier shop je de grote merken in prachtige panden zoals bij Verso in een voormalig, statig bankgebouw of bij het gloednieuwe Princess, een begrip in Antwerpen.

Antiek en interieur

Eens de Bourlaschouwburg gepasseerd, maken de boetieks plaats voor de antiekzaken in de Leopoldstraat. En nog wat zuidelijker vormt interieurdecoratie de hoofdtoon van de Mechelsesteenweg. Onderweg duiken trendy koffiezaken op, die je maar al te graag oppeppen voor nog een rondje shoppen. Steek zeker de Leien over en ontdek het verrassende aanbod in het tweede deel van de Mechelsesteenweg.

Sfeervolle markten

Wie op zijn stappen terugkeert, en van de Bourlaschouwburg naar het Theaterplein wandelt – waar de Stadsschouwburg resideert – komt in een iets volksere buurt terecht. Het grote, open plein wordt omzoomd door cafés en vormt elk weekend het decor van twee bruisende markten: de befaamde Vogelenmarkt op zondag en de Exotische markt op zaterdag.

Sigridspinnox.com

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Winkelzone Historisch Centrum - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Historisch Centrum

In het historisch centrum van Antwerpen halen zowel cultuurliefhebbers als shopaholics hun hart op.

Winkelzone Meir - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens.

Winkelzone Modebuurt - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Modebuurt

De bekendste winkelwijk in Antwerpen is zonder twijfel de Modewijk.

Winkelzone Stationswijk - copyright Jan Crab

Winkelzone Stationswijk

Vlakbij het Centraal Station ligt het diamantcentrum van Antwerpen – van de wereld zelfs. De meest exclusieve juwelen liggen hier op je te wachten.

Winkelzone Wilde Zee - copyright Frederik Beyens

Winkelzone Wilde Zee

Gezellig shoppen kan in de Wilde Zee: vijf verkeersvrije straten gevuld met leuke boetieks – van casual tot chic en heel wat zoete delicatessen. 

[object Object]