Winkelzone Wilde Zee

Anders dan anders. Dat is de Wilde Zee, gevormd door een vijftal verkeersvrije straatjes die vrolijk in elkaar overlopen. Je kuiert er ontspannen langs spin-offs van grote ketens, hippe merken, beautyzaken en zoete delicatessen.

[VIDEO]

Verkeersvrij

Vijf sfeervolle winkelwandelstraten vormen de wijk de Wilde Zee, genoemd naar de brug die hier in de loop van de 15de eeuw over de toenmalige vest gebouwd werd. De vest maakte op deze plaats een scherpe bocht, waardoor het water er soms hoog opspatte – het leek wel een wilde zee. Vandaag maakt het water er plaats voor verkeersvrije straatjes, waarin je langs leuke spin-offs van grote merken, beautyshops en delicatessenzaken wandelt.

Voor fashion lovers

De Korte Gasthuisstraat, Wiegstraat, Lombardenvest, Groendalstraat en Schrijnwerkerstraat (de vijf Wilde Zee-straten) vullen zich met hippe mode- en schoenenwinkels – onmisbaar voor echte fashionistas. In de wijk ligt ook het oudste winkelcentrum van België, de Nieuwe Gaanderij, waarin startende pop-ups verbroederen met gevestigde zaken. De overdekte gaanderij leidt je naar de aangrenzende Huidevettersstraat, waar je de grote kledingmerken terugvindt.

En foodies

Fijnproevers laten zich in de Wilde Zee dan weer leiden door de geur van overheerlijke delicatessen en snoeperijen. Alles is er: een bakker waarvoor men in de rij staat en overheerlijke traiteurs. Ook elk chocoladehuis vond een plekje in deze wijk, en Désiré de Lille schotelt er knapperige wafels en laquemants voor. Vergeet in de Wilde Zee ook niet langs het beeldje van Den Deugeniet te wandelen, in de Korte Gasthuisstraat. Met zijn blote kontje is hij het neefje van het beroemde Manneke Pis.

Frederik Beyens

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Winkelzone Historisch Centrum - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Historisch Centrum

In het historisch centrum van Antwerpen halen zowel cultuurliefhebbers als shopaholics hun hart op.

Winkelzone Meir - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens.

Winkelzone Modebuurt - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Modebuurt

De bekendste winkelwijk in Antwerpen is zonder twijfel de Modewijk.

Winkelzone Stationswijk - copyright Jan Crab

Winkelzone Stationswijk

Vlakbij het Centraal Station ligt het diamantcentrum van Antwerpen – van de wereld zelfs. De meest exclusieve juwelen liggen hier op je te wachten.

Winkelzone Zuid - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Zuid

Op het Zuid flaneer je van kunstgalerie naar designzaak. Onderweg pauzeer je bij een van de vele trendy bars

[object Object]