Shoppen in modestad Antwerpen

Wat je persoonlijke stijl ook is, in Antwerpen vind je elegante stuks van grote modehuizen, trendy boetieks, kleine en onafhankelijke winkels en grensverleggende concept stores. Je vindt het allemaal op wandelafstand in een stad die tegelijk hip én historisch, cool én klassiek, trendy én traditioneel is. Daarnaast geniet je uiteraard van de talrijke restaurants, cafés, musea, bezienswaardigheden en verborgen plekjes. Zo is shoppen in Antwerpen meer dan winkelen alleen.

Antwerpen als modestad

De Antwerpse Zes veroverden in de jaren tachtig de internationale modewereld en plaatsten Antwerpen op de modekaart. Intussen volgden er al heel wat ontwerpers in hun kielzog. De Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen trekt dan ook talent aan van over de hele wereld. Die diversiteit weerspiegelt zich ook in het winkelaanbod.

Flagship stores

Waar kan je je beter onderdompelen in de leefwereld van de Antwerpse ontwerpers dan in hun eigen flagship store waaronder die van Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, A.F. Vandevorst, Christian Wijnants, Stephan Schneider en heel wat andere ontwerpers.

Winkels in bijzondere panden

In Antwerpen kan je shoppen in een met goud belegde feestzaal (Stadsfeestzaal aan de Meir), in een oud bankgebouw (Verso), in een voormalige drukkerij (St. Vincents) maar ook in een heus paleis (Paleis op de Meir). We overdrijven niet als we zeggen dat shoppen in Antwerpen een ervaring is.

Vintage

Het historisch centrum kenmerkt zich door zijn gezellige, kronkelende straten, waar liefhebbers van vintage op een oneindig aanbod botsen. De Kloosterstraat is met zijn grote lading antiek, vintage en tweedehandsspullen een echte aanrader. Maar ook de Wolstraat en Lange Koepoortstraat charmeren met hun oude boeken en opmerkelijke kunstobjecten.

High street fashion

De Meir is de prestigieuze en drukke wandel- en winkelboulevard van Antwerpen. In de imposante gebouwen uit de 18e en 19e eeuw vind je heel wat grote internationale winkelketens terug. Breng zeker een bezoek aan de Stadsfeestzaal, een exclusief winkelcentrum in een prachtig gerestaureerd decor.

Internationale top

In de chique Schuttershofstraat en omliggende straten volgt het ene grote merk het andere op: Hermès, Jimmy Choo, Louis Vuitton, Chanel, Delvaux… Alles ademt er klasse.

Concept stores

Grensverleggende concept stores vinden al jaren hun weg naar Antwerpen. De ingrediënten van een concept store? Winkels die niet alleen fashionistas bekoren maar ook designliefhebbers, book lovers, foodies en hipsters tout court. Tot de nieuwste lichting behoren Mark en St. Vincents. Ga zeker ook voor de gevestigde waarden zoals The Recollection, Your, Moose in the city, Stay en Atelier Solarshop.

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. De data vind je hier.

Lekker eten en drinken

In Antwerpen maken we graag tijd om te genieten van eten en een lekker drankje. In Antwerpen kunnen we echt wel beweren dat iedereen zijn culinaire gading vindt.

Laat je inspireren door Antwerpse locals en Antwerp lovers.

©2017 Frederik Beyens

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Winkelzondagen - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in de Antwerpse binnenstad.

Winkelzone Historisch Centrum - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Historisch Centrum

In het historisch centrum van Antwerpen halen zowel cultuurliefhebbers als shopaholics hun hart op.

Winkelzone Meir - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens.

Winkelzone Modebuurt - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Modebuurt

De bekendste winkelwijk in Antwerpen is zonder twijfel de Modewijk.

Winkelzone Quartier Latin - copyright FARMBOY / Mike Van Cleven

Winkelzone Quartier Latin

Klasse troef in Quartier Latin. Hier wachten de meest chique boetieks op jou, samen met stijlvolle antiek- en interieurzaken.

[object Object]