Sint-Pauluskerk

Vlakbij de Schelde vind je de Sint-Pauluskerk, een voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1639. Je kan er prachtige barokaltaren, meer dan 200 beelden en ruim 50 schilderijen bewonderen waaronder topwerken van Jordaens, Rubens en Van Dyck. De calvarietuin lijkt wel een beeldfragment uit een epische film over Christus’ lijden en verrijzenis.

Ze werd in 1571 ingewijd als vervanger van een ander gebedshuis. Na een brand in 1679 werd een nieuwe barokke toren gebouwd.

Het schitterende interieur bevat meer dan vijftig schilderijen van beroemde Antwerpse meesters als Rubens, Van Dyck en Jordaens; meer dan 200 beeldhouwwerken, prachtige barokaltaren en gesculpteerd kerkmeubilair dat tot het mooiste ter wereld behoort. Het orgel dateert van de zeventiende eeuw maar werd herhaaldelijk gerestaureerd en uitgebreid.

Blikvanger is een indrukwekkende achttiende-eeuwse calvarie met meer dan zestig levensgrote figuren (naast de kerk - hoek Veemarkt / Zwartzustersstraat).

 

Jan Crab

Contact

Veemarkt
Antwerpen
+32 32 32 32 67
https://mkantwerpen.be/
Walter.geluyckens@hotmail.com

Book now

Opening Days

From: 2020-07-11 Until: ...
6 14:00 - 17:00
0 14:00 - 17:00

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Antwerp City Card: Gratis

Bezoek schatkamer: 1 euro (gratis met de Antwerp City Card)

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Sint-Andrieskerk - copyright Dave Van Laere

Sint-Andrieskerk

In de volkse Sint-Andrieswijk, nu het hart van de Antwerpse modewijk, bouwden in het begin van de zestiende eeuw de paters Augustijnen de Sint-Andrieskerk.

[object Object]