Sleep by Max Richter

Een nacht doorbrengen in het unieke kader van de Antwerpse kathedraal. Tussen slapen en waken neerliggen te midden van Rubens’ meesterwerken. Ondertussen vult de ruimte zich met een weldoende stroom muziek die de dagelijkse drukte wegspoelt. Het lijkt een onmogelijke droom die tijdens het barokfestival toch in vervulling gaat. Max Richter voert ‘Sleep’ per land eenmalig uit. Mis deze once in a lifetime ervaring niet!

Geïnspireerd door Bach

Na uitvoeringen in onder andere Berlijn en Parijs komt Max Richter naar de kathedraal van Antwerpen met zijn nachtelijk concert ‘Sleep’.

‘Mijn persoonlijke wiegelied voor een dolgedraaide wereld’, zo noemt Richter zijn acht uur durende compositie. Geïnspireerd door Bachs ‘Goldbergvariaties’ raakt de Britse post-minimalistische componist met ‘Sleep’ een diepe snaar bij zijn publiek. Op veldbedden gelegen ervaar je sluimerend de magische kracht van de klanken van piano, strijkers en elektronische instrumenten. In onze hectische samenleving vormen de meditatieve variaties een pleidooi voor een langzamer bestaan. Nachtelijke leegte verbindt zich met warme harmonie tot een rustpunt voor lichaam en ziel. Het geheel is een zoektocht naar hoe muziek inspeelt op het bewustzijn van de slapende mens.

Unicum

Per land voert Richter dit werk slechts eenmalig uit. Nog nooit klonk het in een kerkgebouw. De laatgotische kathedraal straalt dankzij Rubens en de talrijke barokke kunstwerken een sfeer van transcendentie uit die de mens uit het gewone leven wil binnenbrengen in de hogere sferen van het goddelijke. Hoe zullen compositie en architectuur op elkaar reageren? Welke dynamiek ontstaat tussen klankkleur van Richter en kleurklank van Rubens? Schenkt deze profane muziek de eeuwenoude kathedraal een nieuwe vorm van sacraliteit? Dat je het antwoord op deze vragen kan ontdekken, is een once in a lifetime opportuniteit.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal | 07 & 08.09.2018

Mike Terry

Contact

Handschoenmarkt 3
Antwerpen

http://www.dekathedraal.be
info@dekathedraal.be

Book now

Opening Days

From: 2018-09-07 Until: 2018-09-08

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 90

€120 met ontbijt in Hilton

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

BAROQUE BOOK DESIGN - copyright Collectie Museum Plantin-Moretus Antwerpen

BAROQUE BOOK DESIGN

Hoe evolueerde het boek in de barok? Waarom ging een uitgever als Balthasar Moretus samenwerken met vooraanstaande kunstenaars? En wie zijn vandaag de dag de vernieuwers in het boekenvak?

Cokeryen - Photo Film Food. Tony Le Duc/Frans Snijders - copyright 2017, Tony Le Duc

Cokeryen - Photo Film Food. Tony Le Duc/Frans Snijders

Culinair fotograaf Tony Le Duc slaagt erin basisvoedsel tot kunst te verheffen. Een gave die ook barokschilder Frans Snijders had.

Baroque Festival Card - copyright Sigrid Spinnox

Baroque Festival Card

'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' ten volle beleven kan met de Baroque Festival Card. 

[object Object]