Spectaculair kunstwerk in de Antwerp Tower

Kijk zeker naar boven als je tussen 7 en 14 september op De Keyserlei in de buurt van de Antwerp Tower bent. ‘Happy Birthday Dear Gordon’ is een kunstwerk in de gevel van het gebouw, ter ere van Gordon Matta-Clark die veertig jaar geleden een gelijkaardig werk realiseerde in een gebouw aan de kaaien. 

De opvallende Antwerp Tower zal tussen 7 en 14 september nog meer opvallen dan anders. In de gevel realiseert de Belgische kunstenaar Gert Adriaenssens hier een eerbetoon aan Gordon Matta-Clark. Deze overleden kunstenaar realiseerde veertig jaar geleden ‘Office Baroque’, een gelijkaardig kunstwerk in de gevel van een gebouw aan de kaaien. Met dit werk toont Adriaenssens aan dat kunst en stadsontwikkeling perfect hand in hand kunnen gaan. 

Legende onder kunstenaars en architecten

Gordon Matta-Clark (1943–1978), zoon van de Chileense surrealist Robert Matta, is een legende onder kunstenaars en architecten. Eind jaren ’60 was hij één van de spilfiguren in de artistieke kolonisatie van de New Yorkse wijk SoHo, het toenmalige mekka van de internationale kunstwereld. Zijn werk was een kritiek op de conventies binnen de architectuur en de beeldende kunst en vestigde de aandacht op sociale en stedenbouwkundige problemen. 

Bezoek M HKA voor meer werk van Matta-Clark

Wie nieuwsgierig is naar het werk van Gordon Matta-Clark kan ook een kijkje gaan nemen in de permanente collectie van het M HKA. De verjaardag van Office Baroque wordt hier op donderdag 7 september herdacht, met de screening van de film Welcome Back, Gordon Matta-Clark van de Japanse kunstenaar Yuki Okumura (°1978).

Praktisch

Happy Birthday Gordon!, een hommage aan Gordon Matta-Clark van kunstenaar Gert Adriaenssens en buurtontwikkelaar Matexi.

do 7 - do 14 september 2017

Antwerp Tower

Welcome Back, Gordon Matta-Clark van Yuki Okumura, 2017
HD video, color, sound, 47:55, English, no subtitles
Courtesy of the artist and MISAKO & ROSEN, Tokyo

do 7 september 2017 – 19:00 – gratis

M HKA

Visit Antwerpen

Contact

Van Ertbornstraat
Antwerpen


Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]