The Sky is the Limit

De tentoonstelling The Sky is the Limit in het Rockoxhuis focust op landschappen in de Vlaamse schilderkunst in de 16de en 17de eeuw. Je ontdekt er schilderijen en tekeningen van onder meer Brueghel, Patinir en Massijs. 

Het landschapsschilderij

In de 16de eeuw maakt de schilderkunst een revolutie door. Nieuwe genres, zoals het landschap, veroveren de kunstmarkt en belanden in de verzamelingen van rijkelui, edellieden en handelaars. Landschappen dienen als achtergrond voor Bijbelse of mythologische taferelen. Maar schilders leven zich ook uit om talrijke variaties op stadsgezichten, gebergten, panorama’s, helletaferelen en zeelandschappen te creĆ«ren.

De schilders

Een van de pioniers van het Vlaamse landschap is Joachim Patinir. Pieter Bruegel de Oude schildert midden 16de eeuw wereldlandschappen. En in de 17de eeuw brengt Rubens met zijn liefde voor het platteland, zijn panoramische blik en kleurrijke palet het landschap opnieuw onder de aandacht.

De expo

Je ontdekt hier schilderijen en tekeningen van onder meer Joachim Patinir, Jan Massijs, Pieter Bruegel I, Jan Brueghel I en Paul Bril. Ook het intrigerende hedendaagse werk Travel van David Claerbout krijgt een plek.

De tentoonstelling is samengesteld uit bruiklenen van de Staatliche Kunstsammlungen Dresden, die in het najaar 2016 een belangrijke tentoonstelling aan dit onderwerp wijdde, aangevuld met landschapsschilderijen uit het KMSKA en het Rockoxhuis.


Benieuwd naar welke tentoonstellingen er op dit moment nog lopen in Antwerpen? Neem een kijkje in het overzicht.

KMSKA

Contact

Keizerstraat 12
Antwerpen
+32 32 01 92 50
https://www.rockoxhuis.be
inforockoxhuis@kbc.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 8

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]