Tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Verras je geliefde met een romantische date in Antwerpen. Charmante plekjes en aantrekkelijke wandelingen, met deze tips zal je vast en zeker scoren.

Unieke plekjes

Zoek samen een rustig plekje op en geniet van elkaars gezelschap. Zo is het Begijnhof een verborgen juweeltje in de binnenstad. Het is een oase van rust met een prachtige binnentuin. Een andere romantische locatie is de geheime Vlaeykensgang, een middeleeuws steegje in hartje Antwerpen. De stad telt ook heel wat romantische groene plekjes. Iedereen kent het werk van Pieter Paul Rubens, maar ken je zijn tuin al in het Rubenshuis? Het perfecte decor voor een romantische foto. Ook de tuin van Plantin-Moretus kan tellen als romantische rustplek.

Kuieren op het Eilandje

Een grote troef van Antwerpen is dat je heel veel te voet kan doen. Zo wandel je op tien minuten van het centrum langs de Schelde naar het Eilandje. Hier proef je van de maritieme sfeer dankzij de vele pakhuizen, hangars en de mooie jachthaven. Bezoek het MAS | Museum aan de Stroom en geniet op het panoramadak van een fantastisch uitzicht over stad en haven. Verbeeld je in het Red Star Line Museum hoe het zou zijn om met zijn tweetjes te vluchten naar een nieuwe wereld. Of maak een romantische avondwandeling langs de Scheldekaaien met zicht op de lichtjes van de Schelde.

Hand in hand op het Conscienceplein

Wil je de authentieke sfeer van historisch Antwerpen proeven? Wandel dan hand in hand over het charmante Conscienceplein en door de omliggende smalle straatjes. Geniet van de heerlijke geur van oude boeken van de Erfgoedbibliotheek, bewonder de prachtige gevel van de barokke Carolus-Borromeuskerk en ga even zitten onder de majestueuze lindeboom.

Een liefdevol gebaar

Geef je geliefde de verrassing van haar/zijn leven, wanneer je het diamantcentrum van de wereld bezoekt. In het historische hart van Antwerpen vind je DIVA. Antwerp Home of Diamonds: een unieke plek rond de betoverende wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst. Voor chocoladefans is er Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld. 

Shoppen in Antwerpen, da’s voor ieder wat wils. In elke wijk ontdek je andere dingen, van mode tot interieur en van lekkere streekproducten tot boeken en antiek.   

Er valt heel wat te beleven in Antwerpen, dus blijf ook eens overnachten. Op We Love Antwerp boek je rechtstreeks bij het hotel én geniet je meteen van korting.

 

Kathleen Michiels

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]