Uitwaaien in de stad

Wandel op het strand van Sint-Anneke, verken het splinternieuwe Droogdokkenpark of spot roofvogels in Wolvenberg. Uitwaaien in de stad doe je met deze tips. 

Verken het splinternieuwe Droogdokkenpark 

De stad heeft er een hotspot bij! Dit park van maar liefst 2 hectare groot opende in het najaar van 2018. Het ligt vlak naast de Schelde en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. Wie spot het grootste schip? 
 
Droogdokkenweg, 2030 Antwerpen. 

Waai uit op het Eilandje 

Met tram 7 sta je binnen een paar minuten op het Eilandje vanuit het centrum. Bootjes kijken, genieten van een frisse bries en eens zwaaien naar het admiraalskoppel. Een wandeling rond het Bonapartedok sluit je af met een fotomoment op het Museum aan de Stroom en een warme chocomelk in Café Storm. 
 
Hanzestedenplaats 5, 2000 Antwerpen. 

Geniet van vrijheid op de fiets

Kan je niet kiezen waar naartoe? Huur een fiets en combineer verschillende parken en wijken. Een koffie op de Dageraadplaats na een fietstocht door het Rivierenhof. Met de fiets ben je zo vrij als een vogel. 
 
Fietsverhuur in Antwerpen 

Maak een sneeuwman in een museum

De benen strekken en tegelijk cultuur opsnuiven? Het Middelheimmuseum is een park en beeldentuin in één. Ken jij nog een museum waar je sneeuwmannen kan maken of je hond uitlaten? 
 
Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen

Spot roofvogels in Wolvenberg 

Wolvenberg is het enige officiële natuurgebied in de binnenstad van Antwerpen. Op een boogscheut van het station van Berchem ligt dit park, ontstaan op restanten van de Grote Omwalling van Antwerpen. Het park is de thuisbasis van roofvogels en beschermde slaksoorten. Verrekijker en vergrootglas mee?  
 
Hoofdingang op de hoek van de Singel en de Posthofbrug, net achter het station van Berchem.

Wandel op het strand van Sint-Anneke 

Dat Barcelona een strand heeft, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat je ook in Antwerpen een strandwandeling kan maken? Spring op een Velo richting Linkeroever en spaar jezelf de lange rit naar de kust uit. 
 
Sint-Annastrand, 2050 Antwerpen.     

 

Meer info over Winter in Antwerpen vind je hier.  

Sigrid Spinnox

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]