Uitwaaien langs de Scheldekaaien

De Schelde heeft altijd een belangrijke rol gespeeld voor Antwerpen. De rivier voert producten, culturen en mensen van heinde en ver naar de havenstad. En exporteert het beste wat Antwerpen te bieden heeft over heel de wereld. Maar minstens even belangrijk, is het feit dat je langs de Schelde een frisse neus kan halen en kan genieten van de zon. 

Levende geschiedenis & Het Steen

Het centrale deel van de Scheldekaaien, tussen het Zuider- en Noorderterras, heeft een rijke geschiedenis. Of beter: heeft een levende, rijke geschiedenis. Het is immers hier dat Antwerpen is ontstaan.
Het is ook hier dat Het Steen ligt, het oudst bewaarde gebouw van de stad. Dit gebouw kende al vele functies: burcht, gevangenis, woning en museum. De eerste stenen werden gelegd in 900, maar het is pas deze eeuw dat Het Steen echt gaat schitteren.
Als de huidige renovaties zijn afgelopen, wordt Het Steen opnieuw het hart van Antwerpen. Met een nieuwe cruiseterminal, een prachtig bezoekerscentrum met panoramisch uitzicht en een interactief belevingsparcours. Je zal er worden ondergedompeld in het verhaal van de stad en er alle praktische info en inspiratie vinden om je bezoek aan Antwerpen onvergetelijk te maken. Een bezoek aan Het Steen wordt de ideale start van jouw citytrip in Antwerpen.

Geniet van de Schelde

Ondertussen worden ook de Scheldekaaien in een nieuw kleedje gestoken. Waar de Scheldekaaien tot voor kort vooral als verkeersader en parkeerruimte dienden, worden ze nu getransformeerd tot grote open ruimtes. Door de kaaien dichter bij het water te brengen, wordt er meer ademruimte om te ontspannen gecreëerd. 

De Scheldekaaien worden een plek voor zowel grote als kleine activiteiten. Van evenementen tot een ideale plek om te kuieren.
De kaaien op ’t Zuid en in de Scheldebocht zijn reeds opnieuw aangelegd. Hier kan je ontsnappen van de drukte van de stad, zonder het stadscentrum te verlaten. Geniet van de promenade, leg jezelf te rusten in het groene gras onder een boom of aanschouw een prachtige zonsondergang.

 

Victoriano Moreno

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]