5 verborgen terrasjes in Antwerpen

Klinken met een panoramisch zicht op de Schelde of de stad? Van een cocktail nippen op 46 meter hoogte of liggend in de hangmat? Je zachtjes neervlijen in een urban jungle of op de binnenkoer van een patriciërswoning? In Antwerpen vind je de meest uiteenlopende terrassen. Deze zes verborgen parels hebben één ding gemeen: ze geven je allemaal een instant vakantiegevoel. Ze zijn ook vlot bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. 

Take 5 Minutes in Paris: Parijs aan de Schelde

De Kloosterstraat in de Sint-Andrieswijk is een feest voor koopjesjagers en liefhebbers van antiek, design, vintage en brocante. Gelukkig kan je in Take 5 Minutes in Paris even op adem komen. Vooral het romantische tuinterras achteraan is een waar lustoord. In dit eetcafé doet alles je aan Parijs denken, behalve de zeer democratische prijzen.

De Broers van Julienne: vegetarisch tafelen in de tuin

Achter het venster van dit restaurant in Antwerpen-Zuid lonken de heerlijkste quiches en taarten. Niets doet vermoeden dat hier ook een groot tuinterras ligt verscholen waar je lekker kan tafelen met een vegetarische twist. De gerechten - quiches, stoofpotjes, salades en warme of koude groente- of visbereidingen - worden met eerlijke ingrediënten bereid. 

M HKAFE: dakterrassen met zicht op de Schelde

Aan de andere kant van Antwerpen-Zuid vind je het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. Op de omringende dakterrassen met zomerbar van het M HKAFE geniet je van de zon en heb je een panoramisch zicht op de Schelde. Ook als je geen zin hebt in een museumbezoek kan je proeven van een drankje en dagverse gerechten. En ook hier vind je kunst: een authentieke muurschildering van Keith Haring en het ‘kunstwerk van de maand’.

Esco*Bar: start je dagje Antwerpen met een heerlijke koffie

Een zonnige stadstuin, een ontspannen sfeer, royale porties en natuurlijk heerlijke koffie. Wat dacht je van een cappuccino met cookie crunch, een latte met witte Maltesers of een warme choco met Haribospekken? Koffie- en lunchbar Esco*Bar ligt in de Quellinstraat, tussen de De Keyserlei en het stadspark. Hier spring je zo op je trein, tram of bus. Een ideale plek dus om je dagje Antwerpen mee te beginnen of eindigen.

Caffènation Roastery and Bar PAKT: grungy stadsvibes op een oude industriële site

De bekende koffiebar Caffènation opende een nieuwe zaak op een oude industriële site in de Lamorinièrestraat 161, naast het Groen Kwartier. Caffènation Roastery and Bar PAKT maakt deel uit van het ecologische bedrijventerrein PAKT. Wandel door de grote openstaande garagepoort en je komt terecht in een oase van rust. Het terras ligt in de schaduw van een grote wuivende boom. Grungy, ruig, retro en industrieel, maar met de nodige stadsvibes en de lekkerste zelfgebrande koffie.

Ontdek alle zomerse evenementen in Antwerpen op de events & expo’s pagina.

Victoriano Moreno

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]