Ontdek het vernieuwde M HKA

Vanaf 27 april 2017 toont het M HKA, het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen, een gratis toegankelijke permanente basiscollectie. Hier ontdek je werken van referentiekunstenaars van het museum, hedendaagse helden, historische trekkers en smaakmakers uit de wereldwijde collectie van het museum. Door de renovatiewerken zal het museum van 6 februari tot 26 april gedeeltelijk sluiten.

Unieke inkom wordt het hart van M HKA

Naast de nieuwe permanente collectie, wordt ook de look & feel van het museum helemaal vernieuwd. Er komt onder meer een meertalige onthaalinfrastructuur, afgestemd op een breed en gevarieerd publiek. Deze unieke inkom, met een bibliotheek/leeszaal als eerste bezoekervaring, wordt het hart van het museum.

Tijdelijke en gedeeltelijke sluiting

Door de verbouwingswerken zullen de gelijkvloerse verdieping en de eerste, tweede en derde verdieping gesloten zijn van maandag 6 februari tot woensdag 26 april. De vierde, vijfde en zesde verdieping blijven open en zijn gratis toegankelijk. Ook het M HKAFE en de presentaties in de INBOX en LODGERS-ruimtes blijven lopen.

Feestweekend

Op donderdag 27 april heropent het museum feestelijk de deuren. Vanaf 20.30 uur ben je welkom, om 21 uur start een receptie met dj-set op het dakterras.

Vanaf vrijdag 28 april tot en met 30 april is het vernieuwde M HKA gratis te bezoeken en zijn er tal van activiteiten. Ontdek het programma.

Nieuwe expo's vanaf 28 april

Vanaf 28 april kan je op de gelijkvloerse verdieping terecht om een aantal werken te bewonderen in een permanente opstelling. Bekijk er kunst van Panamarenko tot Luc Tuymans en van Dan Flavin tot Jimmie Durham. Ook de eerste tijdelijke collectietentoonstellingen zullen dan openen:

 

Het M HKA ontwikkelt dit innovatieve project met topdesigner Axel Vervoordt en de Japanse architect Tatsuro Miki, en met de steun van de Vlaamse regering. Dit wordt het allereerste gerealiseerde project van de ‘Vlaamse Meesters’.

Combineer een bezoek aan het vernieuwde M HKA met de andere bezienswaardigheden op Het Zuid.

Foto M HKA

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Richard Deacon. Some Time - copyright Richard Deacon/Moker

Richard Deacon. Some Time

In de zomer van 2017 organiseert het Middelheimmuseum een solotentoonstelling over toonaangevend Brits beeldhouwer Richard Deacon. Aanleiding is de restauratie van 'Never Mind', zijn monumentalen sleutelwerk uit de museumcollectie.

Stadsfotograaf expo - copyright Tom Cornille

Stadsfotograaf expo

Maak tijdens de expo ‘Stadsfotograaf’ kennis met de vele gezichten van Antwerpen volgens foto’s van vijftien stadsfotografen.

[object Object]