Lage-emissiezone in Antwerpen

Roet en fijn stof vervuilen de lucht en dat is slecht voor het milieu én voor de gezondheid. Een groot deel van die verontreiniging wordt uiteraard door auto’s uitgestoten. Daarom weert Antwerpen de meest vervuilende voertuigen en wordt de binnenstad een lage-emissiezone (LEZ / milieuzone). Zo gaan we voor een betere en gezondere lucht.

[VIDEO]

 

Plan je een bezoek aan Antwerpen met de auto, controleer dan hier of je de lage-emissiezone binnen mag. 
 
Mag jouw auto binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je je auto eerst registreren*. Voldoet jouw auto niet aan de toelatingsvoorwaarden en wil je toch de binnenstad inrijden? Dan zal je maximaal acht keer per jaar een LEZ-dagpas kunnen kopen. 

LEZ-automaten

Ben je per ongeluk de lage-emissiezone ingereden? Of rijd je naar Antwerpen, maar je weet niet of jouw voertuig eigenlijk wel binnen mag? Dan kan je aan een van de acht LEZ-automaten checken, registreren of een toegang aankopen. Zo vermijd je een boete.

Kom slim naar Antwerpen

Wil je de lage-emissiezone vermijden met je voertuig? Dan kan je gebruik maken van de Park&Rides die buiten de zone liggen. Met het openbaar vervoer geraak je dan snel en goedkoop tot in de binnenstad en ben je meteen verlost van mogelijke parkeerstress. .

Antwerpen is zeer vlot met de trein bereikbaar. Stap uit in Antwerpen-Centraal, een van de mooiste stations ter wereld, en je bent meteen in het hart van de stad. Van hieruit reis je makkelijk naar je eindbestemming via bus, tram, taxi of gewoon te voet.

Surf naar deze website voor meer informatie.

*Opgelet

Registreer je voertuig of toelatingsbewijs via Stad Antwerpen. Dan betaal je geen extra administratieve kosten. Let op voor sommige commerciële bedrijven (zoals Green Zone) die aanbiedingen hebben tegen betaling om je voertuig in orde te brengen voor de Antwerpse LEZ-zone. Stad Antwerpen is geen partner met dit soort organisaties, en associeert zich niet met hun commissiesysteem.

Dit soort bedrijven voorziet vaak ook een sticker, maar een fysiek document is niet nodig als toegangsbewijs voor het betreden van de LEZ-zone in Antwerpen. De controle is geautomatiseerd aan de hand van je nummerplaat. Geen enkele van deze stickers heeft dus juridische waarde.

Lees hier alles over andere lage-emissiezones in Europa.

Jan Crab

Contact
https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/lez

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]