Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. In Antwerpen geldt betalend parkeren. Zodra je enkele uren in de stad plant, is parkeren interessanter op een gratis P+R aan de stadsrand of in een van de publieke betaalparkings. 

 

Gratis Park & Ride parking

In en rond Antwerpen zijn er momenteel 9 P+R's waar je gratis je auto kan parkeren en met de tram, bus of fiets een snelle aansluiting naar het stadscentrum kan nemen. 

Overzicht P&R’s en aansluitingen naar het stadscentrum

Publieke betaalparkings 

Deze parkings zijn doorgaans goedkoper dan parkeren op straat. Via dynamische parkeergeleiding word je geleid naar een parking met beschikbare plaatsen. 

Overzicht betaalparkings per wijk.

Goede voorbereiding

In de Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever geldt een lage emissie zone.  Plan je een bezoek aan Antwerpen met de auto, controleer dan hier of je de lage-emissiezone binnen mag. Hier vind je alle info over de LEZ.

Gebruik de routeplanner om je bezoek aan Antwerpen voor te bereiden.  Je krijgt een duidelijk overzicht van de verschillende routes, combinaties van vervoersmodi en tijdsindicaties om je bestemming vlot te bereiken.  

Nieuwe parkeerautomaten in gebruik! Betalen kan enkel nog met een bankkaart, sms of een parkeerapp.

 

Dries Luyten

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Autocarparking - copyright Jan Crab

Autocarparking

Vanaf 20 januari 2020 parkeren autocars op d’Herbouvillekaai ter hoogte van nummer 8.  Op de Plantinkaai in het historisch centrum is een kiss and ride zone beschikbaar om bezoekers aan de stad af te zetten. 

Fiets parkeren - copyright Dave Van Laere

Fiets parkeren

Op straat vind je, verspreid over de stad, fietshekjes in de buurt van publieke plaatsen. Fietsers kunnen zo hun fietsen makkelijk stallen en vastmaken. 

Kampeerwagen parkeren - copyright Visit Antwerpen

Kampeerwagen parkeren

Bezoek je Antwerpen met een kampeerwagen? Dan kan je parkeren in de straten waar een blauw bord met alleen een witte P staat (een E9a-bord). Kamperen of overnachten op straat is niet toegelaten. Maar je kan wel op een van onze campings terecht:

Camping De Molen


Camperpark Vogelenzang


[object Object]