Vlaamse Havendag

De haven van Antwerpen is een wereldhaven, de nummer 2 in Europa, en de economische motor van Vlaanderen en België. De jongste jaren kende de haven een forse groei, waarbij onder meer het aandeel van vloeibare bulk en containers flink de hoogte in ging. De groei van het containertransport heeft een grote impact op de koers die de haven vaart en de beslissingen die ze neemt.

In 2017 is het vijftig jaar geleden dat het eerste echte containerschip de haven van Antwerpen aanliep. De Atlantic Span bracht toen 700 containers mee. Vandaag heeft de containerreus Madrid Maersk meer dan 20.000 containers aan boord. De uitvinding van de container heeft een enorme invloed gehad op de haven en op de wereldhandel. Wil je de metalen box in al zijn facetten leren kennen? Bezoek dan tijdens de Vlaamse Havendag zeker de havenbedrijven DP World, MPET, Van Moer en Zuidnatie-Becomar.

Het containertransport mag dan belangrijk zijn, Antwerpen is meer dan containers alleen. Wil je weten wat de haven nog meer te bieden heeft? Ontdek het op zondag 17 september. Opgelet: Voor sommige bedrijfsbezoeken moet je vooraf inschrijven. Enkel geregistreerde bezoekers worden toegelaten.

Schrijf je nu in via www.vlaamsehavendag.be/haven/haven-antwerpen.

Havenbedrijf Antwerpen NV

Contact

Kattendijkdok
Antwerpen

http://www.vlaamsehavendag.be/haven/haven-antwerpen

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]