Vlaamse Meesters in situ

De majestueuze Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Sint-Pauluskerk, de Sint-Andrieskerk, de Sint-Jacobskerk  en de net gerestaureerde Sint-Carolus Borromeuskerk. Deze Antwerpse kerken behoorden tot de meest gedreven opdrachtgevers van nieuw werk aan Rubens en zijn tijdgenoten. In 2018 worden deze werken extra uitgelicht, exact op die plek waarvoor ze gemaakt zijn.

Rubens in situ

Het project Vlaamse Meesters in situ zet de schijnwerpers op meesterwerken uit de 15de, 16de en 17de eeuw die vandaag nog altijd te bewonderen zijn op de plekken waarvoor ze bestemd waren. Rubens' oeuvre speelt hierin een belangrijke rol, zeker in Antwerpen. Maar ook werk van zijn leerlingen Jordaens en Van Dyck en zijn leermeester Van Veen staan in de Monumentale Kerken staan in de schijnwerpers. Je komt letterlijk en figuurlijk oog in oog te staan met enkele meesterwerken. Ook in de Hofkamer en de Keizerskapel ontdek je kunstwerken die speciaal voor die plekken gemaakt werden.

Geselecteerde werken

Vlaamse Meesters in situ

Tijdens 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' ontsluiten de Monumentale Kerken in Antwerpen samen met Openbaar Kunstbezit Vlaanderen meesterwerken op zeven locaties in de stad. In 2019 worden een zestigtal sites overal in Vlaanderen geopend. Meer informatie op www.flemishmastersinsitu.com

Dave Van Laere

Contact

Handschoenmarkt
Antwerpen

http://www.flemishmastersinsitu.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Jan Fabre - copyright Carlotta Manaigo

Jan Fabre

De Orde van de augustijnen ging in 1628 in zee met de drie grootste Antwerpse barokschilders om altaarstukken voor de Sint-Augustinuskerk te maken.

Lezingen en conferenties in het Rubenianum - copyright Joris Luyten

Lezingen en conferenties in het Rubenianum

Als het over barok gaat beschikt Antwerpen over uitmuntende kennis bij het Rubenianum.

[object Object]