Wandeling Architectuurmozaïek

Laat je inwijden in de architectuurstijlen van Antwerpen. Je gids leert je de gevels van de historische stadskern lezen. Het romaans van het Steen, de renaissance van het stadshuis, of rococo van de Meir ... eenmaal op de Wapper weet jij façades exact te dateren.

Tijdens deze originele wandeling leert je stadgids je de historische stadskern spelenderwijze kennen
aan de hand van de architectuurstijlen. Je begint met een snufje romaans aan het Steen, ontdekt
verderop gotiek (Vleeshuis en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal), renaissance (stadhuis) en barok
(Sint-Carolus Borromeuskerk) en eindigt met rococo en zelfs art deco. Tot slot mag je een gokje wagen naar de bouwstijlen van enkele belangrijke gebouwen op de Meir en de Wapper.
 
Dit is een originele kennismaking met de belangrijkste gebouwen en pleinen van de oude stad. Deze wandeling kan ook interactief gegidst worden.
 
De wandelroute voert je langs: STEEN - VLEESHUIS - GROTE MARKT - H. CONSCIENCEPLEIN - GROENPLAATS - MEIR. Je brengt een kort bezoek aan - indien toegankelijk: de gotische hal van het Vleeshuis en het barokke interieur van de Sint-Carolus Borromeuskerk.
 
Start: Visit Antwerpen, Grote Markt 13.
Einde: bij het Rubenshuis op de Wapper.


Info, prijzen en reservatie.

 

Sepp van Dun

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Wandeling Zurenborg - copyright Dave Van Laere

Wandeling Zurenborg

Zurenborg is misschien wel de mooiste buurt van Antwerpen. Als een kokette dame pronkt ze met belle époque-grandeur. Terecht trots toont ze verbaasde bezoekers haar art nouveau-gevels, elegante straten en pleinen. Maar hét klapstuk is de 19de eeuwse Cogels-Osylei: sublieme architectuur van de rond vorige eeuwwisseling.

Wandeling Cogels-Osylei - copyright Dave Van Laere

Wandeling Cogels-Osylei

Zin om je onder te dompelen in de elegantie van de art nouveau, maar wandel je liever niet te lang? Kies dan de kortere Zurenborg-wandeling, bezoek de Cogels-Osylei en enkele zijstraten. En verbeeld je hoe de Antwerpse burgerij ooit langs deze statige herenhuizen en stadspaleizen flaneerde. 

[object Object]