De Ruien

Onder de stad stromen geheimen... Een bezoek aan De Ruien, met haar oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen, weerspiegelt de historische stadskern boven je hoofd, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes uit een ver en recent verleden.

Een stukje ondergrondse geschiedenis van Antwerpen

De Ruien zijn de schaduw van een steenrijk verleden boven de grond. Ruien, vlieten en vesten doorkruisten Antwerpen sinds de Middeleeuwen. Dit net van natuurlijke en uitgegraven waterwegen voorzag de stad van water en een binnenhaven. Toen de ruien overwelfde riolen werden, verdween dit unieke stukje erfgoed uit het stadsbeeld én uit ons geheugen.

Het ondergronds gangenstelsel geeft nog altijd blijk van haar boeiende en rijke geschiedenis. Herontdek nu dit verborgen patrimonium. Laat je meenemen op een bevreemdende wandeling in de onderbuik van de stad.

De Ruien bezoeken met een gids

Een professionele gids brengt je tot in de donkerste uithoeken van het ondergrondse waterstelsel. Na een boottochtje wandel je in het halfduister verder langs overdekte vlieten, vesten en sluizen. De Middeleeuwse gewelven onthullen stap voor stap hun geheimen. Zowel dagbezoeken als nocturnes zijn mogelijk.

Gianni Aerts

Contact

Book now

Opening Days

From: NaN-NaN-NaN Until: ...

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

[object Object]